În cei 18 ani de ezistență, această trupă de fete a împărțit scena cu nume sonore din lumea muzicală cum ar fi Andre și N&D.

Acum, formația își caută solistă,  dar acest lucru nu este chiar atât de simplu.

Motivul pentru care formația își caută solistă este3 că una dintre cele două component pare hotărâtă să renunțe la cariera artistică. Asta după ce, recent, a decis să își unească destinul cu cel al alesului inimii.

Pentru că prietenia dintre cele două soliste este foarte puternică, formația se va păstra în continuare.

La scurt timp după ce a luat această decizie, managerul formației Etnic a început o campanie online prin care dorește să găsească cât mai repede un înlocuitor la fel de bun.

Trupa Etnic este considerată cea mai longegivă formație etno de fete, cu o activitate demnă de invidiat. Din anul 2002 formația a bifat 5 lansări de albume, 9 videoclipuri, dintre care 4 featuring-uri, precum și numeroase premii. Unul dintre acestea este “Best etno” în cadrul MTV Music Awards, acordat pentru featuring-ul la piesa “Zorilor”.

La formația „Etnic” au mai cântat câteva soliste dar nu au stat prea mult. De exemplu, Geanina Militaru, care a intrat în trupă de la 15 ani.

Mutată în Franța, unde cântă la metrou, ea  și-a încercat norocul la Vocea României, unde a reușit să întoarcă toate cele patru scaune ale juraților. Ea a fost încurajată în culise de Betty Stroe, și ea cunoscută din trupa Etnic.

„Cânt de la 13 ani. Am intrat la 15 ani în trupa Etnic. Am părut și la TV. Eu mi-am dorit m-ai mult, să fiu mai în față, să căștig un pic mai bine”, a mărturisit concurenta.

„La Paris am ajuns ca să cânt. Cânt la metrou. Și tata e acolo și face același lucru. Am cântat și pe aceeași linie. N-am autorizație, că eu cânt în vagon”, a mai spus Geanina Militaru, potrivit cancan.ro