Evenimentul Zilei > Actualitate > Atenţie turişti! Noi reguli pentru 2019: Vizitatorii vor plăti 10 euro la intrarea în Veneţia
Atenţie turişti! Noi reguli pentru 2019:  Vizitatorii vor plăti 10 euro la intrarea în Veneţia

Atenţie turişti! Noi reguli pentru 2019: Vizitatorii vor plăti 10 euro la intrarea în Veneţia

Iată că este pe cale să soseacă tichetul de intrare în Veneția. Este o taxă care se aplică numai turiştilor de-o zi care pun piciorul în romanticul oraş.

Este  normă din legea Bugetului, unde se  prevede posibilitatea de a aplica contribuția în cârca celor care vin "anticul oraș". Această taxă va fi aplicată numai vizitatorilor de-o zi și va fi o alternativă la actuala impunere pentru sejur. Se va plăti, pe scurt, pentru simplul fapt că ați paşit în splendidul oraș.
 
Măsura este prevăzută în articolul 1129 care prevede posibilitatea de a aplica taxa oricărei persoane care ajunge într-un fel sau altul în vechiul oraș turistic. Ipoteza este că funcționează ca un înlocuitor la prețul suplimentar pe bilete diferite percepute de companiile care fac transporturi spre Venezia – autobuze, avioane, nave de croazieră.

 În textul de lege se citește că Primăria este autorizată să adopte în propriile politici de buget, ca alternativă la taxa de sejur, aplicația de contribuție și eventuala debarcare pe insulițele din jur. Printre altele, taxa maximă admisă a crescut la 10 euro ", notează Huffingtonpost.