Evenimentul Zilei > Actualitate > Vastag: „Vin sa ridicam boxul de la podea”
Vastag: „Vin sa ridicam boxul de la podea”

Vastag: „Vin sa ridicam boxul de la podea”

Fostul campion mondial la amatori sustine ca s-a odihnit destul.

Francisc Vastag, fostul antrenor-coordonator al lotului national, a intrat luni in batalia pentru presedintia Federatiei Romane de Box (FRB). Alegerile sunt programate pe data de 28 ianuarie.

Vastag ii va avea printre contracandidati pe Rudel Obreja, fostul presedinte al federatiei, si Nicolae Ghita, presedintele Box Club Locomotiva 009 Bucuresti, omul care pretinde ca are acces la conturile lui Hitler si ale lui Ceausescu, pe care le-a mostenit de la o bunica.

In prezent, Federatia Romana de Box nu are presedinte. Dupa alegerile din noiembrie 2004, castigate de Obreja, un grup de contestatari a sustinut faptul ca Rudel nu avea voie sa candideze.

Ei au invocat un paragraf din statut, care, intre timp, a fost abrogat. Contestatarii au obtinut totusi o hotarare judecatoreasca definitiva, prin care alegerile din 2004 au fost anulate.

„Nu m-am certat cu Rudel Obreja”

EVZ: Feri, ai intrat din nou in lupta pentru boxul romanesc. De ce?
Francisc Vastag:
Nu mai puteam sta deoparte. Am fost propus de mai multe cluburi. M-au tot sunat prietenii din lumea boxului, inca de cand am renuntat sa mai antrenez lotul national (n.r. – aprilie 2006). Vin sa pun umarul si sa ridicam boxul romanesc de la podea. M-am odihnit destul.

Ti-ai anuntat demisia de la lot prin fax si ai plecat direct la Resita, fara sa explici ce s-a intamplat…
Ce sa se intample? Nu m-am certat cu Rudel, cum s-a spus. Am plecat pentru ca pur si simplu nu mergea treaba in boxul romanesc, bata-l norocul! Oamenii il conduceau, asa ca sa se afle si ei in treaba. Am zis ca, decat sa stau sa ne uitam unii la altii, mai bine ma duc acasa.

„Doroftei face doar ce-i spun eu”

Printre contracandidati va fi si Rudel Obreja, care s-a certat cu Leonard Doroftei. Tu ce relatie ai cu Obreja?
Nu stiu ce a fost intre Rudi si finul meu (n.r. – Doroftei). N-am mai vorbit cu Rudi o vreme. Oricum, el nu poate sa le faca pe toate. Are o functie mare pe plan international (n.r. – viceprese-dintele Uniunii Europene de Box Amator) si ne poate ajuta din postura asta. Eu sunt pasnic si, daca ajung presedinte, o sa colaboram pentru binele boxului romanesc. Lupta pentru presedintie e stransa.

Leonard Doroftei ti se va alatura?
Doru face doar ce-i spun eu, adica, daca il rog sa punem treaba pe roate, vine cu mine. El nu vrea functii, fiindca nu-i plac.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: