Evenimentul Zilei > Actualitate > VASLUI. Profesori de nota 2 predau copiilor
VASLUI. Profesori de nota 2 predau copiilor

VASLUI. Profesori de nota 2 predau copiilor

Mulţi dintre profesorii vasluieni n-au fost în stare să ia nici măcar “cinci-ul” de trecere al examenlor de definitivat şi titularizare

Examenele anuale dedicate profesorilor, definitivatul şi titularizarea, scot la iveală cazuri ruşinoase, ale unor cadre didactice care, deşi au vechime în “câmpul muncii”, în momentul în care trebuie să îsi demonstreze cunoştinţele o sfeclesc, informează site-ul valuian vremeanoua.ro. De exemplu, la examenul de definitivat desfăsurat în această lună, sustinut de 153 de profesori în judetul Vaslui, au ieşit în evidentă notele foarte mici ale unor candidaţi, un semn indubitabil că acestia ar avea nevoie de ceva medidatii, cu toate că unii au fost plătiţi în ultimii nouă ani să educe şi să înveţe elevii. Având în vedere că rezultatele nu sunt secrete, mulţi profesori se fac de râs în fata elevilor, care află că “domnul sau doamna profesoară” a învăţat de nota 2.

O situaţie greu de digerat este a unui profesor de limba şi literatura română, care de nouă ani învaţă elevii, dar care nu a fost în stare să ia nici măcar nota 5 la definitivat. Este vorba despre Marina- Nicoleta Badarau, încadrată la Scoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Oseşti. Alte exemple date de colegii de la vremeanoua.ro sunt: Silviu Hanghicel, profesor de educatie fizică si sport, încadrare – Scoala Gimnazială nr.1 Băceşti, deşi are o vechime de şapte ani, a luat nota 3,20; Florin Sorinel Giusca, profesor de educaţie fizică si sport de 6 ani, încadrare -Scoala Gimnazială “Horia Stamatin” Bogdăneşti, a fost notat cu 2,20; Petru-Florin Boitan, după 7 ani de învăţământ, în care a predat, atentie, psihopedagogie specială, lucrând practic cu elevii care au probleme, încadrare – “Centrul scolar de Educatie Incluzivă Constantin Pufan” Vaslui, a fost notat cu 2,20 şi Mirela-Florinela Rotaru, cu o vechime de 6 ani si 7 luni, încadrare – Liceul Tehnologic Vladia, a avut o teză de 4,5.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: