Evenimentul Zilei > Actualitate > Vaslui: 80 de percheziţii la suspecţi de furt de curent. Prejudiciul de 400.000 de lei
Vaslui: 80 de percheziţii la suspecţi de furt de curent. Prejudiciul de 400.000 de lei

Vaslui: 80 de percheziţii la suspecţi de furt de curent. Prejudiciul de 400.000 de lei

Poliţiştii vasluieni fac, duminică, 80 de percheziţii în Bârlad şi Murgeni, dar şi în alte comune limitrofe. Mai multe persoane sunt bănuite de furt de energie electrică, iar prejudiciul estimat în acest caz se ridică la 400.000 de lei.

Reprezentanţii  Poliţiei Judeţene Vaslui au anunţat că peste o sută de poliţişti, precum şi jandarmi şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au descins la 80 de adrese din Bârlad şi Murgeni, dar şi din comunele limitrofe, într-un caz de furt de energie electrică. Valoarea prejudiciului cauzat prin activitatea infractională a fost estimată la aproximativ 400.000 de lei, relatează Mediafax.

Acţiunea vizează peste 40 de persoane care ar fi făcut modificări în contoarele de înregistrare a consumului de energie electrică pentru a plăti mai puţin.

”Cele peste 40 de persoane sunt bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice privind energia electrică şi gazele naturale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la 400.000 de lei”, a declarat, duminică, responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Vaslui, Loredena David.

Furtul de curent din reţele de distribuţie a fost reclamat de furnizorul de energie electric, iar reprezentanţii E.ON Distribuţie susţin că, numai în primele şase luni ale anului, au fost identificate aproximativ 3.100 de cazuri de consumuri frauduloase de energie electrică. Aproximativ 700 sunt din reţelele de gaze naturale, iar 2.382 din cele de energie electrică. În acest caz prejudiciul total se ridică la peste 8 milioane de lei.