Vasile Blaga: Băsescu i-a propus lui Ponta să preia funcția de premier. PDL știa

Vasile Blaga: Băsescu i-a propus lui Ponta să preia funcția de premier. PDL știa

Președintele Senatului, Vasile Blaga, a susținut că șeful statului, Traian Băsescu, a purtat o discuție cu el și ceilalți lideri ai PDL, cu o zi înainte de consultările de la Cotroceni din 6 februarie, în care i-a informat că intenționează să-i propună liderului PSD, Victor Ponta, să preia funcția de premier.

"Am avut o discuție cu domnul președinte Traian Băsescu. Nu a fost o discuție în doi. Au participat și Emil Boc, Gheorghe Flutur, Ioan Oltean , Roberta Anastase. Discuția a avut loc cu o zi înainte de consultările de la Cotroceni , șeful statului ne-a informat cu privire la intenția sa (n.r. să-i propună lui Ponta să preia funcția de premier) și bineînțeles că am fost de acord", a declarat Vasile Blaga. Președintele Senatului a mai spus că PDL nu ar fi avut nicio problemă ca Opoziția să preia guvernarea, pentru a vedea și liderii USL că nu este un lucru ușor. Blaga a mai spus că procedural, dacă ar fi acceptat propunerea președintelui, Ponta urma să-și facă majoritatea necesară susținerii guvernului. "A doua zi au avut loc consultările, președintele i-a propus lui Victor Ponta să preia funcția de premier. Nu a fost o discuție de complezență, lucrurile au fost serioase", a subliniat Blaga, precizând că președintele i-a informat dinainte că dacă Ponta va refuza, îi va face propunerea lui Mihai Răzvan Ungureanu. Preşedintele Traian Băsescu a dezvăluit, aseară, la B1 TV, că, după demisia lui Emil Boc din funcţia de premier, i-a propus liderului PSD, Victor Ponta, să preia funcția de premier dar acesta a refuzat.

În schimb, liderul PSD l-a acuzat pe șeful statatului că minte când spune că i-a propus să preia funcția de premier, pentru că acesta nu i-a propus "niciodată, nimic". CITIȚI ȘI: EXCLUSIV STENOGRAME. Iată dovada! De ce minte Victor Ponta? Președintele Băsescu i-a propus să fie premier

Ne puteți urmări și pe Google News