Evenimentul Zilei > Justitie > LOVITURĂ grea pentru VÂNTU. Procurorii DNA au luat DECIZIA
LOVITURĂ grea pentru VÂNTU. Procurorii DNA au luat DECIZIA

LOVITURĂ grea pentru VÂNTU. Procurorii DNA au luat DECIZIA

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu într-un dosar în care este acuzat de cumpărare de influență.

El este acuzat că i-a dat fostului președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, 100.000 de euro

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Sorin Ovidiu Vântu, om de afaceri, în prezent aflat în stare de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada iulie – noiembrie 2008, Sorin Ovidiu Vântu i-ar fi promis şi remis lui Bogdan Olteanu, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, suma de 1.000.000 de euro şi sprijin electoral constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul promisiunii că va face demersuri pe lângă un înalt demnitar, astfel încât o anumită persoană să fie numită pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

„Banii au fost remişi de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic”, menţionează anchetatorii.

Ulterior, arată sursa citată, ca urmare a diligenţelor depuse de Bogdan Olteanu, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

DNA precizează că, la data de 18 octombrie 2016, Olteanu Bogdan a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

„Prezentul dosar a fost disjuns pe motiv că, iniţial, Sorin Ovidiu Vântu a solicitat încheierea unui acord ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei, însă ulterior acesta a revenit asupra deciziei”, mai arată DNA, conform Agerpres.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: