''Consider inoportună acordarea oricărui fel de privilegiu în acest sens. La fel ca oricărui cetăţean, pensia deputaţilor şi senatorilor trebuie să se calculeze pe principiul contributivităţii şi nu după alte formule paralele. Am apreciat întotdeauna că reforma şi transformarea societăţii româneşti trebuie să pornească de la noi, iar adoptarea Statutului deputaţilor şi senatorilor a fost primul pas pe care l-am făcut pentru reducerea cheltuielilor'', precizează Zgonea.

În context, el precizează că niciunui deputat sau senator nu i se mai plăteşte suma de 2.000 de euro pe lună cazare la hotel.

Zgonea mai susţine că au fost reduse semnificativ diurnele de deplasare, s-a renunţat la zborurile gratuite nelimitate cu avionul şi la plata reparaţiei maşinilor de teritoriu din bugetul Camerei.

Mesajul a fost postat astăzi pe pagina oficială de Facebook a preşedintelui Camerei Deputaţilor, care se află, începând de sâmbătă, într-o vizită în India.

Parlamentarii au revenit ieri cu o iniţiativă pentru reintroducerea pensiilor de lux. Astfel, parlamentarii cu un singur mandat vor primi, pe lângă pensie, o sumă suplimentară de 2.000 de lei.

Parlamentarii cu două mandate vor primi pensie plus o sumă adiţională de 3.000 de lei, pentru ca senatorii şi deputaţii cu trei mandate să primească încă 4.000 de lei pe lângă pensia obişnuită.