Evenimentul Zilei > Actualitate > Valeriu Sterian la o cafea în Cafeneaua Veche
Valeriu Sterian la o cafea în Cafeneaua Veche

Valeriu Sterian la o cafea în Cafeneaua Veche

Poza a fost realizată în primăvara anului 1994 de către fotoreporterul Evenimentului zilei, Dan Căliman. Îndrăgitul cantautor se afla în barul de la subsolul localului Cafeneaua Veche, de pe strada Covaci, de lângă Hanul lui Manuc, din Centrul Istoric al Bucureștiului.

Cântărețul venea adeseori în acest loc, după concerte, să se relaxeze. În imagine apare și una dintre chelnerițele barului care venise să-i ceară un autograf. În acei ani, Sterian era în culmea gloriei profesionale.

După o carieră începută la Cenaclul Flacăra, nonconformistul trubadur folkist devenise celebru după ce a întreținut atmosfera, nopți la rând, în cadrul „Fenomenului Piața Universității”, din anul 1990, alături de Cristian Pațurcă, cu al său „Imn al golanilor” și prietenul său Alexandru Andrieș. Cântecul său „Nopți” și acum stârnește fiori celor care au participat la acel protest maraton împotriva regimului neo-comunist instalat după înlăturarea lui Ceaușescu.

Valeriu Sterian s-a stins din viață în anul 2000, bolnav de cancer. Cu un an înainte făcuse un accident de circulație, noaptea, pe bulevardul Magheru, din Capitală, în urma căruia au murit doi oameni. Vali Sterian a fost, atunci, arestat preventiv o lună de zile pentru ucidere din culpă, dar dosarul n-a mai fost soluționat în urma decesului său și cauzele accidentului au rămas un mister. Una peste alta, cântecele lui Valeriu Sterian, fie că le-a cântat singur, cu trupa „Compania de sunet” sau alți muzicieni, încântă și astăzi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: