Vadim il acuza pe Basescu de presiune asupra justitiei

Liderul PRM sustine ca "asa-zisele glume" facute de seful statului in sedinta CSM de ieri, referitoare la trenarea procesului privind retragerea decoratiei primite de liderul PRM reprezinta in realitate o presiune asupra justitiei.

Vadim a declarat ca nu are de gand sa renunte la decoratia "Steaua Romaniei" pe care a primit-o de la fostul presedinte Ion Iliescu pentru contributia pe care a avut-o in procesul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana.

Chiar i-a cerut sefului statului sa nu-l mai invite la nicio consultare la Cotroceni. "Ca sa fie lucrurile clare, si pentru acest inceput de an, ii transmit lui Basescu: «Nu mai imi scrie, marinare, niciun mesaj, fiindca nu vin la nicio intalnire, este sub demnitatea mea sa te bag in seama»", a spus presedintele PRM. Propriul comportament l-a dus la pierderea decoratiei

Liderul PRM a ramas fara decoratie dupa ce mai multe personalitati distinse cu acelasi ordin, printre care Mircea Dinescu si Gabriel Liiceanu, au protestat fata de comportamentul Tribunului din timpul sedintei parlamentului in care Basescu a condamnat comunismul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Consiliul de Onoare al Ordinului National Steaua Romaniei i-a dat in luna martie un ultimatum de 15 zile lui Vadim Tudor pentru a-si cere scuze, in caz contrar, distinctia era automat retrasa. Decizie a fost luata abia la sfarsitul lunii mai, cand presedintele a semnat un decret in acest sens.

Cititi si: Basescu la CSM