Evenimentul Zilei > Social > Vaucherele de vacanță, respinse de hotelierii de pe litoral
Vaucherele de vacanță, respinse de hotelierii de pe litoral

Vaucherele de vacanță, respinse de hotelierii de pe litoral

Turiștii care doresc să își petreacă, acum, concediul la mare nu pot folosi vaucherul de vacanță pentru că hotelierii le cer să plătească prețul de recepție, adică mai scump cu 30-40%. Și asta pentru că tichetele de vacanță ar fi fost emise prea târziu și nu ar mai fi locuri de cazare.Turiștii susțin însă că hotelierii îi refuză pentru că nu vor să își bată capul cu decontarea tichetelor.

„Vaucherele de vacanță au apărut târziu, nu s-au dat, cum speram noi, pe zona de early booking”, invocă vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Nicolae Bucovală, care deține mai multe hoteluri la Mamaia, Eforie și Jupiter.

Hotelurile, mai ales cele cu grad de confort ridicat, au fost rezervate din timp de către turiști, fiind ocupate până la sfârșitul sezonului estival. Și dacă ar mai exista vreun loc de cazare liber, nu poate fi cumpărat direct. „Acum, dacă vine cu vaucherul de vacanță și avem o cameră liberă, turistul nu poate achiziționa pachetul turistic sau cât vrea să stea la mare decât la preț de recepție”, subliniază Nicolae Bucovală.

 

Acceptate numai de agențiile de turism

Recomandarea hotelierului este că în perioada de înscrieri timpurii, dacă au vauchere de vacanță, turiștii trebuie să meargă la agențiile de turism unde tarifele sunt mai ieftine cu 30-40% decât prețul de recepție. „Nu facem nimic altceva decât să ajutăm turiștii să nu își cheltuiască vaucherele de vacanță pe niște tarife mai mari dacă vin în timp verii și iau de pe recepție”, se justifică Nicolae Bucovală. Turiștii resping însă acest argument. „Hotelierii nu vor, probabil, să își bată capul cu decontarea, să se roage de stat pentru recuperarea banilor, preferă să paseze responsabilitatea către agențiile de turism”, declară un turist care preferă litoralul de week-end, „cu bani din buzunarul meu”

 

Vacanțe cumpărate numai în perioada de „early booking”

Cristian Bărhălescu, unul dintre cei mai importanți tour operatori de pe litoral, îi dă, însă, dreptate vicepreședintelui FPTR Nicolae Bucovală: „Turiștii trebuie să ia legătura cu agenția de turism cea mai apropiată, de acasă, cum le este lor mai bine. Și acum în mijlocul verii, și la toamnă, și mai târziu, în primăvară, pe „early booking”. Pentru că agenția are această capacitate să le ia și să le optimizeze vacanța și să le găsească cel mai bun preț, unde ei vor avea satisfacție pentru fiecare leu de pe aceste tichete de vacanță.”

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.