Evenimentul Zilei > Social > Vacanța elevilor se poate prelungi și după Paște
Vacanța elevilor se poate prelungi și după Paște

Vacanța elevilor se poate prelungi și după Paște

Vacanța de Paște a elevilor și studenților trebuia să se termine pe 21 aprilie, dar estimările medicilor spun că vom înregistra un vârf al infecțiilor imediat după aceste sărbătorile pascale.

„Suntem încă sub incidența decretului prin care toate cursurile, inclusiv cele din mediul universitar, sunt suspendate. Dacă este necesar, probabil că se va prelungi (decretul pentru starea de urgență – n.r.), dar la momentul acesta, nu putem să spunem în mod clar. Trebuie să privim lucrurile în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România. Cred că în aceste momente este foarte important pentru noi toți să ne știm copiii în siguranță și sănătoși”, a spus Monica Anisie la Digi 24.

Va fi prelungită vacanța elevilor și după sărbătorile de Paște? „Dacă este vorba despre siguranța și sănătatea copiilor, voi fi prima care voi solicita ca această situație să se prelungească, pentru a nu-i pune în niciun moment în pericol pe copii și pe studenți”, a răspuns Monica Anisie, ministrul Educației.

O altă tema lămurită în intervenția la Digi 24 a fost cea a înghețării anului școlar: „Încă o dată, îi asigur pe elevi, studenți, profesori și părinți că la acest moment NU luăm în calcul înghețarea anului școlar. E adevărat că specialiștii Ministerului Educației lucrează la mai multe scenarii. Privim cu foarte mare atenție și la ceea ce se întâmplă în cadrul sistemelor de educație din statele Uniunii Europene, pentru că de fapt, cu toții ne confruntăm cu o astfel de situație grea” – a declarat Monica Anisie.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.