Deputatul USR Cătălin Drulă, coordonatorul campaniei prezidențiale a lui Dan Barna, susține pe un grup intern de comunicare al partidului că există diferențe majore între sondajul IMAS și cercetările sociologice ale USR și chiar cele ale PSD, unde Barna se bate cu Dăncilă pentru intrarea în turul 2, iar Mircea Diaconu este undeva la 8%.

Potrivit sondajului realizat de IMAS la comanda Europa FM și dat publicității joi, Dan Barna (12,6%) s-ar clasa abia pe locul patru în intențiile de vot pentru prezidențiale, după Klaus Iohannis (45,7%), Mircea Diaconu (16,7%) și Viorica Dăncilă (15,1%).

Dan Barna a calificat sondajul IMAS care îl dă pe locul patru, după Mircea Diaconu și Viorica Dăncilă, drept o tentativă de demobilizare a votanților săi, pe care i-a numit „componenta aceasta activă care vrea o Românie modernă”.

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a calificat, joi, la Europa FM, sondajul IMAS care îl dă pe locul patru e Dan Barna, după Mircea Diaconu și Viorica Dăncilă, drept o tentativă de demobilizare a potențialilor susținători ai candidatului USR PLUS.

„Înainte de alegerile europarlamentare, la fel un sondaj cu câteva zile înainte de alegeri dădeau niște rezultate care nu sunt departe de ce e dat acum și care au fost diferite de ce s-a întâmplat la alegeri”, a spus Cioloș.

El a precizat că la sondajul dinaintea alegerilor europarlamentare, ALDE și PRO România erau „mult umflate”, iar acum Mircea Diaconu e susținut de ALDE și PRO România care erau cotate în acel sondaj în jur de 20% împreună și au luat cam 10%.

„Noi suntem convinși că Dan Barna are toate șansele să inte în turul doi, pentru că e candidatul care face diferența”, a subliniat Cioloș, potrivit g4media.ro.

 

 

Te-ar putea interesa și: