Membrii organizaţiei USR din comuna Zăneşti s-au înscris în PNL, nemulţumiţi că ”democraţia şi spiritul de echipă au doar valoare de slogan”, după cum a scris, pe Facebook, fostul preşedinte al organizaţiei, Emil Constantin.

”USR însemna cândva o poezie frumoasă, recitată de un copil inocent. Pe măsură ce timpul a trecut, am descoperit că Politica Altfel nu era deloc cea la care mă aşteptam. Regret să spun că am constatat că în USR democraţia şi spiritul de echipă au valoare doar de slogan. Uşor-uşor, USR Neamţ mi s-a arătat a fi mai degrabă o societate cu acţionar unic, în care nu conta decât ascultarea şi obedienţa.

De aceea, oamenii pe care i-am adus alături s-au demotivat treptat şi s-au retras. Am ajuns să fiu judecat şi marginalizat de colegii de nivel superior pentru că aveam puncte de vedere care nu conveneau. Nu pot fi performant şi nu pot rămâne într-un partid în care diferenţa de opinie şi gândirea critică sunt sancţionate ca delicte”, e mesajul lui Constantin pe pagina sa de socializare.

Replica, din partea liberalilor, nu s-a lăsat mult așteptată. Tot pe Facebook, prim-vicepreşedintele PNL Piatra-Neamţ, Andrei Carabelea, a punctat: ”Echipa PNL se întăreşte. Emil Constantin a ales, împreună cu echipa pe care a format-o, să nu cedeze în faţa descurajării şi să continue lupta pentru binele comunităţii, pentru Zăneşti”.