La 101 ani, marele filozof Mihai Șora a trecut printr-un moment critic. A fost operat de urgență din cauza unei pietre la bilă, care i-a provocat un blocaj și o infecție în căile biliare. Omul de cultură a avut mare noroc de medici buni, la Spitalul Elias din București, care l-au diagnosticat și l-au operat laparoscopic într-un timp foarte scurt.

Mihai Șora și-a revenit imediat după operație, dovedind că are cu adevărat un organism de fier. Nici anestezia și nici intervenția chirurgicală nu l-au scos din ritm, acesta simțindu-se foarte bine în cursul nopții cât și astăzi, când s-a bucurat de mai multe ore în compania mai tinerei sale soții, poeta Luiza Palanciuc. Cei doi au povestit, au filozofat pe diverse teme, iar ea l-a și filmat –e o pasiune pe care a expus-o cu multe ocazii și adesea le trimite apropiaților imagini cu omul de cultură.

Din păcate pentru cuplu, fiind vorba despre secția de Terapie Intensivă a spitalului, cei doi nu au putut sta atât cât ar fi vrut împreună.

Vestea îmbucurătoare este că, deși a trecut de pragul unui secol de viață, analizele lui Mihai Șora sunt ca ale unui om în floarea vârstei.

Mihai Sora s-a casatorit la 98 de ani cu poeta Luiza Palanciuc, cu 56 de ani mai tanara decat el! Mihai Sora a mai fost casatorit o data, cu scriitoarea Mariana Sora, alaturi de care a stat 72 de ani, pana in 2011, cand Mariana a murit la 94 de ani.