Evenimentul Zilei > Actualitate > Unul dintre cei mai mari FOTBALIȘTI, implicat într-un scandal de DOPAJ: „A luat în plus 10 kg în 6 luni. Cred că era dopat”
Unul dintre cei mai mari FOTBALIȘTI, implicat într-un scandal de DOPAJ: „A luat în plus 10 kg în 6 luni. Cred că era dopat”

Unul dintre cei mai mari FOTBALIȘTI, implicat într-un scandal de DOPAJ: „A luat în plus 10 kg în 6 luni. Cred că era dopat”

Ulf Karlsson, antrenor suedez de atletism, a vorbit despre problema dopajului din fotbal și a dat ca exemplu clubul Juventus Torino, la care a evoluat și Zlatan Ibrahimovici, conaționalul său.

Ulf Karlsson, un antrenor suedez de atletism, a declarat că Juventus Torino își dopa jucătorii, în anii 2000. El a făcut referire, în principal, la conaționalul său, Zlatan Ibrahimovici, despre care crede că a pus masă musculară într-un timp record. Un alt jucător vizat a fost Albin Ekdal, un suedez ce a trecut pe la gruparea piemonteză în perioada 2008 – 2010. 

„Zlatan a luat în plus 10 kg în 6 luni pe când juca la Juventus. Cred că era dopat, asta e părerea mea. Este imposibil să faci 10 kg de muşchi într-un timp atât de scurt. Cred că asta era cultura clubului la acel moment. Şi Albin Ekdal a pus 8 kg în plus la acelaşi club. Au avut un doctor care apoi a fost suspendat 22 de luni. Nu îl acuz cu nimic pe Zlatan personal. Eu spun doar ce făcea Juventus și l-am nominalizat pe Ibrahimovic pentru că e un nume mare. Că e vorba de el sau de altul, nu contează, el a fost dat doar ca exemplu. Ar fi păcat dacă el ar considera asta ca un atac personal. Să luăm exemplul fosta RDG, când majoritatea sportivilor era dopaţi fără ca să ştie în cunoştinţă de cauză”, a spus Karlsson.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: