Potrivit sondajului efectuat de societatea ieseana INFOmass, pe un esantion de 1.023 de persoane, toate având peste 17 ani, reiese ca 18a din cei intervievati au dat mita la Primariei, cel putin o data.  

Numarul poate fi si mai mare, din moment ce 20,5% dintre sucevenii care au participat la sondaj au refuzat sa raspunda întrebarii „Ati fost nevoit sa dati în ultimul an o mica atentie unor angajati ai Primariei pentru a rezolva o anumita problema?”.

„Primarul are o problema în ograda proprie”

Primarul Ion Lungu vede insa partea plina a paharului. „Fata de sondajele facute in anii precedenti, procentul e in scadere, ceea ce inseamna ca lucrurile se indreapta spre normalitate. In plus, 61,5% din suceveni spun ca nu au fost nevoiti sa dea niciun fel de atentii pentru a-si rezolva problemele”, a declarat edilul. Specialistii spun insa ca rezultatele cercetarii ar trebui sa le dea de gandit sefilor municipalitatii sucevene.

„Situatia e grava, daca 18% din cei intervievati recunosc ca au fost nevoiti sa dea spaga. Practic, nu e vorba numai de cei care au fost întrebati, ci de întreaga populatie a Sucevei, care are peste 17 ani, pentru ca esantionul celor chestionati este unul reprezentativ. Daca si dintre cei care au refuzat sa raspunda sunt unii care au dat, dar nu vor sa recunoasca, atunci problema e si mai grava. Se pare ca primarul Sucevei are o problema în ograda proprie”, ne-a spus sociologul Adrian Botezatu. El a analizat rezultatele sondajului comandat de Ion Lungu.