Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Unlocked. În traducere, Deblocat. Editorial de Viorel Cataramă
Unlocked. În traducere, Deblocat. Editorial de Viorel Cataramă

Unlocked. În traducere, Deblocat. Editorial de Viorel Cataramă

Este un film de acțiune/thriller, lansat în 2017, cu o distribuție prestigioasă (Noomi Rapace, Orlando Bloom, Toni Collette, Michael Douglas, John Malkovich). 

Un șef din CIA (M. Douglas) plănuiește să infecteze câteva zeci de mii de americani, aflați la Londra pentru un meci, cu un virus, teribil de ucigaș, pe care mai apoi aceștia să-l ducă în SUA. Acțiunea eșuează, datorită tenacității unei agente curajoase (N. Rapace), care-l blochează în ultimul moment. Dialogul de final este uluitor!

„- Câți morți?

– Suficient cât să atragem atenția!

– Un fel de apel de trezire nebunesc.

– Nu, eu numesc asta un test al apărării biologice a Americii. Când acești americani se vor întoarce în Oregon sau în Oklahoma, fiecare dintre ei va fi o bombă cu ceas. Iar când vor „exploda”, Washingtonul va aprecia uluitoarea sa lipsa de pregătire.

– Și ce anume ar putea să facă?

– Să legalizeze ceea ce este necesar pentru data următoare. Izolarea forțată a tuturor contractelor. Tabere de carantină și trupe care să le păzească.  Acces în timp real la înregistrări medicale private.

– Vorbești despre legea marțială medicală!

– Vorbesc despre  a ține pasul cu Mama Natură!”

Vă sună cunoscut? Repet, este un film lansat pe piață în 2017, dar valabil, astăzi, mai mult ca oricând!

România a făcut tot ce voia să facă Michael Douglas în film, chiar mai mult!

Când Doina Cornea își risca viața în timpul comunismului, cei din jurul ei o criticau, o blamau sau, în cel mai fericit caz, luau distanță. Astăzi, când libertățile și drepturile noastre sunt călcate în picioare, când arestarea și confiscarea bunurilor sunt legiferate în afara Codului Penal, cei care ar trebui să ia poziție tac!  Nu numai că tac, dar îi atacă violent pe cei care luptă!

Sănătatea, înainte de toate! Să fim responsabili! Orice viață contează!

Adică, abia după sănătate și, probabil, la mare distanță urmează, dacă mai au loc, celelalte drepturi: la viață și integritate psihică, la muncă, la învățătură, la  libera circulație, la viață privată, de proprietate privată, inviolabilitatea domiciliului, libertatea conștiinței, accesul la cultură, libertatea întrunirilor.

Bun. Dar ce-am obținut? Nu s-au mai îmbolnăvit oameni? Nu au mai murit oameni? Răspunsul corului (obedient) vine imediat: datorită carantinării și izolării s-au salvat vieți omenești, au murit mai puțini oameni (de noul coronavirus). Altfel, era nenorocire! Românii sunt indisciplinați, nu respectă regulile, avem nevoie de o lege a carantinării ca să ținem situația sub control!

Din cauza colaborării, dezgustătoare, dintre PNL și PSD, a apărut și această lege! Toată lumea aștepta (cu sufletul la gură), rezolvarea problemelor. Când colo, ce să vezi? Numărul celor infectați (evident, cu noul coronavirus!) crește pe zi ce trece!

Până la adoptarea legii carantinării, autoritățile se plângeau că nu au posibilitatea să-i pedepsească pe cei care încalcă regulile și că, din această cauză, situația nu putea fi ținută sub control. Acum au lege dar nu țin nimic sub control!

Se caută noi vinovați. Suntem catalogați ciumații Europei, după ce președintele Iohannis ne-a etichetat drept proști! Facem rău, cu bună știință, semenilor noștri. Ni se prezintă cifre trunchiate, scoase din context.

Când, de fapt, nu se întâmplă nimic grav. Din contră! Numărul infectărilor a crescut, deoarece a crescut numărul celor testați. Dacă facem raportul, vedem că suntem pe un trend descendent. Ca să nu mai vorbim de faptul că testările sunt făcute incorect, numai în zone cu risc ridicat (printre altele).

Este adevărat, în România sunt destui analfabeți funcționali. Numai astfel de persoane nu pot înțelege ce citesc!

Este de natura evidenței că:

1. Datele statistice arată că nu există o agravare a situației.

2. Virusul există. Și va exista mult timp. Izolarea și carantinarea doar amână, nu elimină infectarea! Singurele soluții corecte și fezabile sunt igiena, distanțarea fizică și masca.

3. 90-99% din populație, dacă se infectează, nu pățește nimic. Doar un procent infim este afectat si, oricum, există tratament.

4. Țările care au folosit metoda imunizării de grup au depășit primejdia.

5. Daunele produse ca urmare a suspendării drepturilor și libertăților sunt uriașe, fără nicio legătură directă cu noul coronavirus.

6. Viața trebuie să reintre în normalitate.

De ce, totuși, această isterie națională? De ce se discută obsedant despre Covid, proiectându-se scenarii apocaliptice, când suntem departe de o astfel de primejdie?

În primul rând, pentru ca alegerile să poata fi amânate/fraudate. Asta este clar!

În al doilea rând, pentru că, în tembelismul lor, autoritățile române chiar vor să pună în aplicare planul lui Michael Douglas din Unlocked: să țină pasul cu Mama Natură!

Viorel Cataramă

Președinte Mișcarea Patrioților Români (MPR)

Publicat in categoriile: Invitatii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: