Unirea Urziceni - Steaua, un meci cât un campionat

Unirea Urziceni - Steaua, un meci cât un campionat

Ialomiţenii joacă astă-seară (ora 20.00, Antena 1) cu titlul pe masă în partida contra „roş-albaştrilor”, care trag tare să prindă Europa.

Ediţia 2008-2009 a Ligii I la fotbal intră astăzi în istorie, odată cu disputarea ultimei etape. Runda a 34-a (ale cărei meciuri au fost programate să înceapă toate la aceeaşi oră, 20.00) coincide cu punctul de fierbere al campionatului. Ultimele 90 de minute au numeroase puncte de interes. Poate pentru prima oară în istoria primei divizii, câştigătoarea titlului, tabloul complet al echipelor calificate în cupele europene şi cel al formaţiilor care vor retrograda se va şti abia odată cu tragerea cortinei.   Partidele care vor decide noua campioană a României se vor disputa la Urziceni (Unirea - Steaua, în direct la Antena 1) şi sub Tâmpa (FC Braşov - FC Timişoara, la GSP TV). Ialomiţenii depind doar de ei, în sensul că, dacă nu vor pierde în faţa steliştilor, vor intra automat în posesia titlului.

Un succes al oaspeţilor, coroborat cu o victorie a Timişoarei la Braşov, ar amâna sentinţa pentru mâine, când TAS urmează să dea decizia în privinţa celor şase puncte care le-au fost reţinute bănăţenilor în scandalul palmaresului şi al culorilor. Dacă Timişoara nu învinge la Braşov, titlul merge în Bărăgan. La egalitate de puncte, Unirea stă mai bine în privinţa rezultatelor directe (2-2 în tur, la Urziceni, şi 2-1 pentru ialomiţeni, în Banat). Jurământul lui Dan Petrescu

Unirea s-a pregătit ca pentru o finală. „Îmi tai un picior pentru Chelsea şi o mână pentru Steaua, dar puncte nu le dau!”, este mesajul ferm transmis de antrenorul Dan Petrescu pentru cei care cred că Unirea se va da la o parte din calea Stelei. Mesajul i se adresează inclusiv lui Dumitru Bucşaru, patronul Unirii şi partener de afaceri cu Gigi Becali, şeful adversarilor (Steaua este sigură că prinde locul şase, de Liga Europa, doar dacă învinge la Urziceni).

Ne puteți urmări și pe Google News

„Bursucul” şi-a izolat echipa în cantonamentul de la marginea Urziceniului şi le-a interzis jucătorilor să dea declaraţii sau să sărbătorească titlul. Cu Steaua, el nu-i va putea folosi pe Galamaz şi pe Bilaşco (ambii suspendaţi), în timp ce portarul Arlauskis este accidentat.  

"Va fi un teatru ieftin meciul Urziceni - Steaua. Oficialii lor se întâlnesc prin cafenele. Cum să bată Steaua?" - Marian Iancu, patronul echipei FC Timişoara  60.000 de euro este prima pentru câştigarea titlului pe care o are promisă fiecare fotbalist de la Unirea Urziceni

MEME ATACĂ

„Dacă nu ar fi fost DNA, nu prindeam nici locul trei”

Aflaţi înaintea celui mai important meci din cariera lor, fotbaliştii ialomiţeni s-au baricadat de câteva zile în cantonamentul de la Urziceni. N-au avut liber nici măcar suspendaţii George Galamaz şi Marius Bilaşco. „Vrem şi suntem pregătiţi să furnizăm cea mai mare surpriză din istoria fotbalului românesc”, ne-a mărturisit ieri Mihai Stoica, preşedintele echipei Unirea Urziceni.   De câteva zile, cel poreclit „Meme” nu are somn. „N-ar fi o catastrofă dacă am rata titlul, pentru că nimeni n-ar fi pariat pe Unirea la începutul sezonului. Ar fi, în schimb, o mare dezamăgire”, zice acelaşi Stoica.   „Meme” susţine că are informaţii conform cărora FC Timişoara îşi va primi cele şase puncte înapoi, astfel încât Unirea e condamnată să obţină cel puţin o remiză cu Steaua, pentru a ieşi campioană. „Băieţii chiar merită să câştige titlul. Sunt adevărate caractere. Această calitate, dublată de faptul că Dan Petrescu nu s-a relaxat niciun moment şi le-a transmis mereu o stare de competiţie reprezintă până acum secretul reuşitei noastre”, ne-a mai dezvăluit fostul conducător al formaţiei Steaua.

„Meme” spune că nu se teme nici de arbitri, nici de adversari. „Îmi e frică doar de un concurs nefavorabil de împrejurări care ar putea duce la pierderea titlului”, a punctat preşedintele liderului Ligii I. Stoica a făcut o declaraţie războinică: „Dacă nu ar fi fost arestările făcute de DNA, nu prindeam nici locul trei!”.

Citiţi şi: Bucşaru, drumul din puşcărie până în Liga Campionilor

Bergodi revine în Giuleşti cu gândul la Steaua

Iaşi, Farul şi Gazul vor să evite liga a doua