Evenimentul Zilei > Horoscop > Unirea, smerenia și Sobieski al III-lea. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Unirea, smerenia și Sobieski al III-lea. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Unirea, smerenia și Sobieski al III-lea. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Dimineaţa evită să intri în conflict cu oamenii statului, gen poliţist de circulaţie! Tu ai zi liberă, el nu! Nu-ţi schimba intenţiile şi proiectele profesionale, tenacitatea aduce succes.

24 ianuarie

 

 

Unirea, smerenia și Sobieski al III-lea. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

 

Pe 24 ianuarie s-au născut împăratul Hadrian, Frederic cel Mare, John Belushi, Ernest Borgnine, Neil Diamond, Sharon Tate, Grigore Vasiliu-Birlic, Silviu Stănculescu, Stela Enache, Victor Eftimiu, Wanda Sachelarie.

 

24 ianuarie este încă o zi fără sărbători tradiţionale, arhaice, importante, doar lupii noștri şi de aceea nu s-a calchiat nicio sărbătoare creştină importantă. Doar Sfinţii Filon din Carpasia şi Xenia. Xenia, este un exemplu de iubire dusă până în pânzele albe, până la calitatea rîvnită de nebună întru Hristos. De iubire a soțului și a Lui Dumnezeu.

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți se poate argumenta, sigur, cu multe consideraţii pro şi contra, că 24 ianuarie 1859 este şi ziua de naştere a României moderne. Unirea Principatelor! Atunci, probabil, în anul 1859, a fost una dintre ultimile izbucniri ale românilor, în interesul lor. Din nefericire, Principele Alexandru Ioan Cuza a fost trădat, ca mai toţi marii noştri oameni, vezi şi Mihai Viteazul, sau Decebal, şi a început perioada ruşinii în care ne aflăm şi astăzi, ca o oarecare colonie africană, vândută mereu de conducători nedemni intereselor străine, fie că erau interese occidentale, sau estice, fie ele germane, ruseşti, franțuzești, sau turceşti. Acum, americane și UE, adică germane. Și infiltrați de interese musulmane, turcești, în primul rând.

Peste 150 de ani de interese străine, care nu corespund cu scopurile noastre, ca națiune, ne-au transformat în ceea ce suntem astăzi: piaţă de desfacere a produselor străine scumpe şi proaste şi sursă de forţă de muncă fără drepturi, prost plătită.

Despre Unirea de bază, cum îi place Patriarhului să spună, au vorbit alții mai mult, mai bine și mai doct. La Sesiunea de comunicări a Academiei, ținută ieri. Am ascultat, cu admirație și plăcere, ieri, la radio ”Trinitas”. Ce să mai spun eu despre Unire, eu, o pietricică oarecare, un grăunte de nisip, un pustnic cu opt căței, unul care încearcă să se smerească mereu. Știți ce înseamnă să fii ”smerit”? Să-ți cunoști lungul nasului, locul tău, cel pe care ți l-a hărăzit bunul Dumnezeu, nici mai mare, nici mai mic. Grea treabă, dar cine a spus că smerenia este ușoară?

De astăzi şi până pe 2 februarie, după unii autori chiar şi până pe 7 februarie, se întinde o veche, o foarte veche sărbătoare, care vine de la începutul începuturilor. Filipii de iarnă, cea mai importantă sărbătoare de iarnă – consacrată lupilor. Nu se mai ştie cum se numea la început, pentru că s-au suprapus sărbătorile creştine Filipii, care sunt “nişte apostoli”. Prin unele locuri se spune că sunt şase Filipi, care pedepsesc poporul pentru păcatele şi relele făcute. Poate mai scapi de ei, dar nu scapi de cel de al şaptelea apostol care vine mai la urmă, încetinel, fiind şchiop!

Al şaptelea apostol are puteri foarte mari, date de bunul Dumnezeu. Lupul Şchiop, înzestrat cu puteri supranaturale, avatarul Sf.Andrei şi sfătuitorul și executantul ordinelor lui Sf.Petru – se spune că această fiară fabuloasă, care a ucis dintr-o singură muşcătură pe Marele Zimbru din stepele de la răsărit (apel la lupta dintre localnici şi popoarele migratoare de la răsărit) ei bine, această maşină teribilă de luptă ascultă doar de Maica Domnului, pentru că ea l-a pus pe lup să-i păzească Grădina.

Acu’, spune tradiţia, pentru că poporul a fost ticăloşit de conducători nedemni, de străini şi de lăcomie, au mai apărut trei Filipi, trei Lupi de Foc. În prezent sunt nouă Filipi de Foc şi cu şeful haitei, Lupul Şchiop – zece! Iar când vor fi 12 Filipi şi cu Lupul Şchiop, 13, Maica Domnului îşi va aşterne voalul ei de obraz peste Grădina ei şi mari minuni se vor întâmpla cu ţara şi cu oamenii. Iară dacă oamenii de aici nu se vor potoli şi nu vor înceta cu ticăloşiile, Maica Domnului îşi va întoarce obrazul de la ei şi îi va lăsa să cadă – Sfârşitul Lumii… probabil, prin calchiere cu miturile Nordului. Frumoasă legendă!

 

Sunt o mulţime da tabu-uri de respectat în această perioadă, în care se sfârşeşte lunga perioadă de nuntă a lupilor. Să nu coşi, să nu împungi ceva. Să nu foloseşti obiecte ascuţite cu vârf, săgeată, ac, suliţă, cuțit.

 

Acu’ văd că oamenii lucrează şi nu se întâmplă nimic, dar las că nici lupi nu mai sunt!” spunea Th. Speranţia.

 

Lupi, sigur nu nu mai sunt aşa de mulţi, dar Filipi, Lupii de Foc, slavă domnului, îşi fac treaba! Pentru că ei sunt nemuritori atâta timp cât în Europa sau în lume va mai exista un om cinstit, un singur om onorabil şi cu credinţă în Sf. Treime.

 

Doamnelor și domnilor, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, în viaţă există etape, perioade, module de viaţă. Nu ştiu cum se face, dar de câte ori ne aflăm la un final de etapă, ne amintim începutul, cât ne mai aducem aminte.

Îmi aduc aminte de oamenii pe care i-am întâlnit. Cu mulți, foarte mulți am devenit prieten, cu câțiva m-am dușmănit. Ei, cei din urmă, nu mai sunt în viață, este periculos și fără minte să fii dușmanul unuia cu ”baraka”. Dar aș vrea să vă povestesc despre George Pihelski, prietenul meu polonez. L-am întâlnit, prima dată, la Singapore. Era ajutorul consulului polonez de acolo. Insula nu este mare, dar este suprapopulată și sunt multe probleme consulare, chiar pentru un polonez. Noi nu prea aveam probleme, comparat cu polonezii și mai ales iugoslavii, care erau bine primiți peste tot, nu aveau nevoie de viză, li se punea pe aeroport. Așa că mișunau și în Singapore, cheia Asiei, cum a spus Churchill.

Dacă ești turist, îți place Singapore, dacă lucrezi acolo, îți iese pe nas. O climă nesuferită și un bulion de microbi. Așa că eu eram de găsit în aer liber, pe terenurile de tenis de la Sf. Wilfred, lângă Biserica Sf. Mihail și nu departe de Templul budist Lankaramaia. Acum nu mai știu dacă or fi toate la locul lor, au trecut mulți ani de zile. Acolo l-am întâlnit pe George. Un urs masiv, cred că are doi metri înălțime, care imediat m-a remarcat. Cum să nu remarce un alb blond cu ochii albaștri în marea aceea de indochinezi de un metru și un pic? Așa că a venit la masa mea și a cerut voie, protocolar. A început să mă descoasă. Când a aflat că sunt român, a început să zâmbească. L-am întrebat pe ocolite, de ce zâmbește. ”Știi, mi-a spus el, un rege de al nostru, Sobieski al III-lea a vrut să unească toate statele române, să facă o Mare Dacie, ca aliată în lupta împotriva turcilor. Îi stima și îi prețuia foarte mult pe români.Și tu, tu ce părere ai? l-am întrebat. A răspuns ca în filmul Casablanca: ”poate fi începutul unei prietenii frumoase”.  Conversația aceasta m-a obsedat mult timp. Poate am fi avut alt destin, ca țară și popor, dacă husarii înaripați ar fi impus unirea românilor într-o singură țară, încă din secolul XVII. Nu a fost să fie!

Doi ani mai târziu ne-am regăsit la Teheran. El era reprezentantul unei firme de… tractoare, eu construiam un baraj de 127 metri înălțime. Un prieten de la Perse Transport Bar mereu făcea glume pe seama uriașului polonez: ”George, vezi că unul dintre tractoarele tale și-a pierdut țeava de 120 pe drumul către Qazvin!” Era război și era evident ce vindea George. Dar nu l-am întrebat niciodată, nimic. Succesul meu în diplomație și în comerțul exterior s-a bazat pe conversația plăcută, culturală, pe care o stăpâneam și pe faptul că nu întrebam niciodată, nimic. Ghiceam, făceam conexiuni, din crâmpeie de informații, din tonalități ale vocii și din limbajul nonverbal. Apoi abordam subiectul ca și când aș fi fost foarte familiar, inițiat, în problemă. Așa că partenerul de discuție îmi dădea informațiile de care aveam nevoie, doar știam și eu, el doar completa, nuanța. Dar nu știam, atunci aflam! Este o artă, am învățat-o de la Corneliu Mănescu, Dumnezeu să-l odihnească, a fost diplomatul perfect. Teoria am învățat-o de la Mircea Malița, Dumnezeu să-l odihnească și pe el, a scris o bibliotecă întreagă, Mănescu nu a scris nici măcar o broșură, dar știa, Doamne, cât și cum știa.

 

Mai mă gândesc dacă o să povestesc aventurile prin care am trecut în Asia împreună cu marele polonez. Sunt amintirile mele și nu aș dori să și le însușească cine știe cine, cum s-a făcut cu masa de Crăciun și cu multe dintre articolele mele. Mulți dintre domniile voastre îmi spun și îmi dau dovezi de cum și cât de mult este copiat horoscopul meu. Dar nu mă supăr, dacă cineva nu are amintiri frumoase și nu știe să facă un horoscop ca lumea, măcar aveți de la mine niște lucruri de calitate.

 

Poate o să mă uit la un film, vinerea poate ceva horror, ca să mă distrez, mereu filmele horror mă fac să râd, sunt hilar de stupide, ceva cu dinozauri care… dar nu mă grăbesc, doar mâine, este, în definitiv, o altă zi!

 

 

HOROSCOP 24 ianuarie 2020

 

BERBEC  Eşti pe drumul cel bun! Începi să înlături din calea ta obstacole, în special propriile limite. Munceşti, te distrezi, te odihneşti, dar eşti optimist şi te gândeşti cu încredere la viitor! O zi de vineri care trece repede, pentru că nu ai de ce să te temi! Planifică-ţi timpul în aşa fel încât să ai şi timp liber. Chiar dacă ai nevoie de mai mulţi bani (cine nu are?) nu-ţi sacrifica pasiunile tale şi micile plăceri pe altarul viţelului de aur. Evită deciziile care duc la schimbări majore. Unele lucruri sau persoane pot întârzia şi din cauze obiective. Oferă circumstanţe atenuante. Iartă ca să fii şi tu iertat!

TAUR  Astăzi, zi de austeritate, încearcă să nu scoaţi niciun ban din buzunar. Cheltuielile facute poţi să le treci direct la pagube. Limitează-te la activităţile obişnuite, nu ieşi din rutina ta! Aspecte favorabile afacerilor şi deciziilor importante. De asemenea o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă sub aspectul realizărilor. Dacă te duci la birou, sau unde îţi desfăşori activitatea, concentrează-te şi clarifică, eventual chiar finalizează problemele importante care trenează de ceva timp. O zi favorabilă, în special pentru activităţile de rutină. Comunică cu prietenii. Veşti bune şi programe de distracţie mai pe seară. Poate te duci la un spectacol, la film, sau de ce nu, la un restaurant bun!

GEMENI  Perseverează, urmează-ţi ideile, ai acordul tacit al familiei, al prietenilor şi anturajului! Atenţie, însă, dacă o să iasă prost o să auzi numai reproşuri. Concentrează-te, ca să reuşeşti! Mare atentie! O configuratie nefastă, împreună cu contribuţia planetelor grele te poate face astăzi sa pierzi bani. Poti sa eviti acest lucru cu usurinta, in primul rand amănând toate cheltuielile mari, sau sa nu faci investitii majore, sau sa nu dai bani cu imprumut. Sanatatea este aspectata mediocru, din cauza vremii nesănătoase şi a variatiilor de presiune – organismul tau sufera. Puţin, din fericire!

RAC   Îţi place acţiunea şi neprevăzutul? Astăzi nu o să fii decepţionat! Cu toate că armonia ta zodiacală şi pacifismul tău nu prea se potrivesc cu spiritul de aventură şi riscul, chiar calculat! Din întâmplare, sau tocmai ăsta este geniul zodiei reuşeşti mai întotdeauna să te găseşti la locul potrivit şi la momentul indicat, lucru care se intampla si astăzi. Partea buna a perioadei o constituie faptul ca toate legendele tale functioneaza si ca esti in continuare pe caii cei mari. Daca ai de făcut deplasari astăzi este ziua, mâine poate vine viscolul! Schimbă locul si iti schimbi si norocul. O veste buna, probabil pe seara.

LEU Domeniul sentimental este favorizat, aşa că nu mai ezita! Sănătatea este bună, dar trebuie să eviţi schimbările bruşte de temperatură şi supraveghează tensiunea arterială. Dar, o veste bună! Pe de alta parte aspectele lui Saturn si ale lui Marte arata ca ti-ai creat noi invidii si gelozii intr-o perioada in care toata lumea credea ca vei sta in tranşee. Totuşi, pe total, ziua îţi este favorabilă, acordă mai mult timp familiei, prietenilor vechi, te vei simţi foarte bine depanand amintiri frumoase. Si asa poate sa-ti vina o idee noua, sau sa-ti amintesti de o relatie folositoare. In definitiv pentru ce ai amintiri, daca  nu le folosesti! Evita sa mananci in oras, pregateste-ti ceva de acasa si totul o sa fie bine, mai ales evită să te duci la “cantină”!

FECIOARA  O zi întreagă cu aspecte favorabile, profită de ele, dar cu masură, pentru ca stelele arată, nu determină desfăşurarea unui eveniment.  Totuşi, limitează-te la activităţile obişnuite. Social şi sentimental, în aceasta perioada simti nevoia sa te confesezi, să vorbesti despre unele dintre grijile si problemele tale, sa faci planuri de viitor. Probabil ca o sa te inchizi din nou in cochilia ta, pentru ca rar, foarte rar gasesti un partener de discutie care să-ti impartaseasca sincer si corect viziunea ta despre lume si viata. Perioada nu este lipsita de necazuri, sau mai curand este preludiul la probleme, dar asa cum unul dintre visele tale a aratat – trebuie sa te folosesti de strategie ca sa reduci si sa preintampini actiunile ostile. Ca pozitie dominanta, aspectele sunt favorabile, dar nu te aştepta, astăzi, la succese extraordinare!

BALANŢA   Ziua este favorabilă. Toate activităţile trebuie să iasă bine, ai o zi întreagă de aspecte bune! Încep să se lamurească şi unele probleme legate de bani. Lucrurile stau cam cum te gândeai! Pentru toţi nativii, împreună, ziua de astăzi este un prilej excelent să se pună la punct unele probleme legate de casă, cămin, familie, sau proprietăti.  Prietenii vă sprijină, familia vă ajută, aşa că nu mai trebuie sa fiti deprimati decat de faptul că trebuie să mergeţi la serviciu. Mesajul stelelor, repetat de mai multe ori, ca să înţelegi mai bine, este să dai astăzi dovadă de tenacitate şi consistenţă – în domeniul sentimental, desigur. Nu este o zi in care sa faci schimbari esentiale. Daca ai ceva de rezolvat mai lasă ceva timp ca sa evaluazi mai bine situatia.

SCORPION   Astăzi adoptă o morală liberală. Atenţie, liberală, nu libertină! Trebuie să convingi că eşti inteligent şi bine pregătit! Acasă trebuie să arăţi că eşti drăgăstos şi de încredere! Greu… Ziua de astăzi este o zi plăcută, bine aspectata în domeniul sentimental. O vorba, un telefon sau o informatie iţi aduce o veste buna, dar de care erai ca şi sigur. A doua parte a zile este si mai convingatoare in presupunerile tale, în domeniul sentimental. Seara placută cu accente de eveniment social – poate te duci la un spectacol de excepţie! Totuşi, fii atent dacă te deplasezi cu maşină, trenul, dacă eşti în călătorie, în general, sau daca întâlnesti persoane necunoscute. Evita locurile dubioase şi persoanele nerecomandate.

SĂGETĂTOR  Ideile nu te ocolesc astăzi şi, din fericire, sunt idei bune şi profitabile. Solo sau în duo, dragostea este bine aspectată, nu rata întâlnirea de vineri seara! Totuşi, nu pleca la drum lung! Nu te ingrijora inutil. Dacă ai vreo afacere mai mica de încheiat, sau pe acolo, perioada zilei de astăzi este indicată. Câştiguri mici, împărţite cu alţii.  Este bine să te bucuri mai mult de ce ai şi să laşi planurile măreţe de viitor. Nu din cauza crizei, care te fapt este o schimbare, la care suntem condamnaţi, ci din considerente practice şi familiale. Configuraţia cosmică te avertizeaza să te odihneşti mai mult şi să-ţi menajezi sănătatea. Scaderea de presiune atmosferică si vremea nu te avantajeaza.

CAPRICORN   Temperamentul tău de perfecţionist şi alergător de cursă lungă, dar şi de oportunist, te ajută astăzi să pui mâna pe o afacere bună, sau un prilej bun. Mici probleme, pe care le ocoleşti! Domeniul familiei este aspectat bine.  Dragostea este usor influentata de aspectele negative ale lui Marte ceea ce amplifica vanitatea personala. Ceva neasteptat, dar nu in primul rand negativ, iti schimba programul. Nu uita ca timpul lucreaza in favoarea ta. Temporizeaza si vei castiga! Concentrează-te acum, astăzi, ca sa te distrezi după. Nu te bate cu toată lumea în acelaşi timp, planifică-ţi secvenţial priorităţile. Foloseşte cu isteţime resursele pe care le ai.

VĂRSĂTOR  Ziua de astăzi nu este nici mai bună, nici mai rea, decât cea de ieri, sau de mâine. Depinde de cum vezi tu lucrurile! Totuşi, mai pe seară, stelele te avantajează în domeniul sentimental! Configuratia iţi indica să nu te repezi sa tragi concluzii gresite, sa ai suficienta rabdare, pentru ca lucrurile se vor lămuri. Astăzi configuratia astrala iti ofera prilejul sa inchei unele lucrari sau situatii mai vechi si sa lamuresti unele aspecte ale sentimentelor tale. Ocupă-te de cultură şi artă si de problemele tale familiale – dar fără să faci valuri prea mari – asta strict până se termină săptămâna asta, duminică, adică. Astăzi, daca calatoresti – mare atentie! La buletinul meteo – dar este pe piaţă o anumită nervozitate şi o stare foarte tensionată. Este bine să se ştie de cine trebuie că te implici în rezolvarea problemelor şi îţi pasă de ceea ce faci!

PEŞTI  Dimineaţa evită să intri în conflict cu oamenii statului, gen poliţist de circulaţie! Tu ai zi liberă, el nu! Nu-ţi schimba intenţiile şi proiectele profesionale, tenacitatea aduce succes. Este momentul sa-ti faci prieteni din anturaj, dintre colegi, pentru ca s-ar putea sa ai nevoie in curand de sprijinul si ajutorul lor competent. Nu te pune în categoria invinsilor… înainte de luptă! Şi nu uita că pierzi când renunţi să mai încerci. Supraveghează-ţi cu mare grijă dorinţa să deţii lucruri extravagante şi să faci cheltuieli foarte mari, sa investesti in propria imagine.