Unirea Urziceni, vicecampioana României, va întâlni, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, echipa rusă Zenit Sankt Petersburg, s-a stabilit astăzi, la tragerea la sorţi de la Nyon (Elveţia). Prima manşă se va disputa pe 27 sau pe 28 iulie, la Bucureşti (stadionul "Steaua"), iar returul – pe 3 sau pe 4 august, în Rusia.

Neînvinsă în campionatul Rusiei

Ialomiţenii nu se pot considera norocoşi. Zenit este unul dintre granzii fotbalului rus, formaţia sponsorizată de compania "Gazprom" reuşind să câştige, în 2008, atât Cupa UEFA, cât şi Supercupa Europei.

În prezent, Zenit, beneficiara unui buget de 80 de milioane de euro, conduce detaşat în campionatul Rusiei, fiind neînvinsă după cele 12 etape disputate până acum şi având un avans de şase puncte faţă de următoarea clasată, ŢSKA Moscova.

Antrenorul echipei este italianul Luciano Spalletti, fost tehnician al celor de la AS Roma. Cu Spalletti pe bancă, romanii au fost învinşi în urmă cu doi ani, chiar pe "Olimpico", de CFR Cluj, în grupele Ligii Campionilor.

Zenit are în lot nu mai puţin de 11 fotbalişti străini. Dintre aceştia se remarcă portughezii Danny şi Fernando Meira, sârbul Danko Lazovici, italianul Alessandro Rosina şi belgianul Nicolas Lombaerts.

Narcis Răducan, directorul sportiv al Unirii, recunoaşte că ruşii sunt favoriţii în această "dublă": "Zenit nu joacă spectaculos, dar are fotbalişti valoroşi. Sunt favoriţi, dar nu ne vom da bătuţi, că doar nor fi peste Liverpool. Va fi greu, pentru că au un buget foarte mare şi vor neapărat să se califice. În plus, spre deosebire de noi, ei sunt în plin campionat".

Unirea ar putea pregăti meciul folosind informaţii de la Dan Petrescu, ajuns în liga a doua din Rusia. Mijlocaşul Iulian Apostol consideră că şansele de calificare sunt egale. "Zenit e o echipă ca oricare alta. Cu oricine am fi căzut, nu ne-ar fi fost uşor. Ruşii au fotbalişti valoroşi, au câştigat trofee, dar cred că avem 50 la sută şanse de calificare", consideră jucătorul ialomiţean.

ZENIT SANKT PETERSBURG

Danny, record în Rusia

  • Data înfiinţării: 1925;
  • Culori: alb-albastru;
  • Stadion: "Petrovski" – 21.750 de locuri;
  • Antrenor: Luciano Spalletti;
  • Palmares: 1 titlu, două Cupe ale Rusiei, o Supercupă a Rusiei, Cupa UEFA (2008), Supercupa Europei (2008);
  • Vedeta echipei: Danny – cel mai scump transfer din istoria Rusiei (36 milioane €).