Evenimentul Zilei > Actualitate > Unic în Europaîn. De 21 de ani, cel mai bun jazz se ascultă în munți, la Gărâna
Unic în Europaîn. De 21 de ani, cel mai bun jazz se ascultă în munți, la Gărâna

Unic în Europaîn. De 21 de ani, cel mai bun jazz se ascultă în munți, la Gărâna

Patru zile de jazz, 12 trupe internaționale care vin din SUA, Norvegia, Cuba, Suedia, Italia, Vietnam, Austria sau Germania, șase proiecte românești inedite. Pe scurt, Gărâna Jazz Festival 21.

 Cel mai intens eveniment de jazz al anului are loc între 6 și 9 iulie, la 1.000 de metri altitudine, în munți, promițând, ca și până acum, o experiență unică în Europa.

Show pe trei scene

Gărâna Jazz Festival 21 va oferi concerte pe trei scene din Munții Banatului: Poaiana Lupului, satul Gărâna și biserica din Văliug. Line-upul internațional include grupe muzicale de excepție, între care: Tonbruket, Melt Trio, Bill Frisell Trio, Enrico Rava – Tomasz Stanko Quintet, David Torn Sun of Goldfinger, Omar Sosa Quarteto Afrocubano și Bobo Stenson Trio. Între proiectele autohtone, menționăm o prezență excentrică și conceptuală: Thy Veils, cu un performance ce suprapune universul sonor cu arta digitală și proiecțiile multimedia.

Programul complet este disponibil pe www.garana-jazz.ro, iar biletele pot fi achiziționate online prin Bilet- Master.ro, MyTicket și Bilete.ro.

Festivalul International de Jazz Gărâna este organizat de Fundația Culturală Jazz Banat, membră a European Jazz Network. În ultimele două decenii, peste 100.000 de spectatori și numeroși artiști cu renume internațional au împărtășit experiența jazz-ului de avangardă sub cerul liber în micul sat din inima Banatului.