"Nu mai există reguli de joc politic în acest moment. Constituţia a fost încălcată. Acum nici un român, dacă îi fură cineva din ogradă, nu va mai avea parte de justiţie. Justiţia este timorată", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.
Fostul premier a mai afirmat că mişcarea civică pe care a lansat-o creşte spectaculos şi "este una dintre cele mai vii mişcări civice din România"."Ne veţi vedea peste tot iar participarea cămăşilor noastre albe va fi evidentă", a afirmat fostul premier. 
Mihai Răzvan Ungureanu a mai declarat că se aşteaptă ca preşedintele interimar, Crin Antonescu să aibă "o poziţie clară asupra modului în care este tratată, timorată şi agresată justiţia."
Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a a discutat la sediul PDL cu preşedintele partidului Vasile Blaga, cu Cezar Preda şi Sever Voinescu despre strategia partidului pentru referendumul de pe 29 iulie şi a precizat că va participa la cele trei mitinguri care vor fi organizate la Cluj, Iaşi şi Bucureşti.

"Am discutat, timp de o oră şi jumătate, inclusiv cu domnii Vasile Blaga, Cezar Preda, Sever Voinescu despre ceea ce urmează să facem împreună, Iniţiativa de Centru-Dreapta şi PDL, până pe 29 iulie inclusiv. Discuţiile se vor purta cu toate forţele civice sau structuri ale societăţii civile", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu, conform Mediafax.