Evenimentul Zilei > Economie > Ungaria provoacă România din nou! Ajung la graniță în scurt timp…
Ungaria provoacă România din nou! Ajung la graniță în scurt timp…

Ungaria provoacă România din nou! Ajung la graniță în scurt timp…

Autoritățile de la Budapesta lansează o nouă provocare Bucureștiului, anunțând finalizarea încă unei autostrăzi până la granița României.

Ungaria va termina, anul viitor, a doua autostradă care ajunge până la graniţa cu România, a declarat, într-un interviu publicat miercuri de cotidianul Magyar Nemzet, László Mosóczi, secretar de stat responsabil de politica circulaţiei la Ministerului Inovaţiei şi Tehnologiei din Ungaria.

Secretarul de stat László Mosóczi a precizat că anul viitor vor fi predate în Ungaria mai multe segmente de autostradă, precum şi un pod peste Dunăre, transmite agenția maghiară de știri MTI, citată de Flux24.


Uniunea Europeană oferă bani Ungariei pentru autostrada Via Carpatica


Porţiunea de drum cea mai aşteptată în Ungaria este cea a autostrăzii M4 între Üllő şi Abony. Dar în 2020 se va da în folosință și o tranşă a aceleiaşi artere între Berettyóújfalu şi Nagykereki, în apropierea graniţei cu România.

Ceea ce înseamnă că se va construi astfel o a doua legătură rapidă în direcţia Transilvaniei, după autostrada M43, iar conform planurilor va fi predat şi podul peste Dunăre de la Komárom.


UNGURII se apropie de România. Sunt lângă graniță

Reamintim că, la sfârșitul anului trecut, s-a inaugurat o nouă porţiune lungă de 40 kilometri care leagă oraşul Berettyóújfalu de Debreţin, scurtând practic distanţa dintre Oradea şi autostrada M3 către Budapesta. Guvernul maghiar a reușit să construiască în doar un an și jumătate mai bine de 23 kilometri de autostradă

Concret, autoritățile ungare au inaugurat, joi, ultimul tronson al autostrăzii M35 ce leagă, de la nord la sud, viitoarea autostradă M4 spre Budapesta de cea existentă M3, care uneşte Debreţinul de capitala Ungariei, plus primii 4,5 kilometri din autostrada M4, care se va uni cu viitoarea autostradă Transilvania.


Lipsa autostrăzilor ține România la periferia economică a Europei