Una dintre cele mai mari biserici catolice din Ungaria se află aproape de Marea Sinagogă de pe strada Dohany din Budapesta, care ilustrează perfect coexistenţa paşnică a evreilor şi a creştinilor din Ungaria, a declarat Szijjarto la ambasada Israelului de la Washington DC, la un eveniment unde a fost comemorat Theodore Herzl, un scriitor austro-ungar din secolul XIX, cunoscut ca fondator al Statului Israel.

''În Europa occidentală, sunt numeroşi oameni care vorbesc la ora actuală de o eră post-naţională, dar dacă Europa uită moştenirea iudeo-creştină şi faptul că ea este compusă din State naţionale, ar putea pierde enorm'', a spus Szijjarto. ''Ungaria este mândră de comunitatea evreiască care a contribuit enorm la dezvoltarea ţării, iar guvernul  din care face parte a anunţat o toleranţă zero împotriva antisemitismului'', a adăugat el.

Ungaria susţine evaluarea echilibrată şi justă a Israelului în forumurile internaţionale şi cele două ţări au numeroase legături, ele considerând securitatea cetăţenilor lor o prioritate, a spus ministrul. El a remarcat că Herzl s-a născut la Budapesta şi că Israelul este o ţară puternică şi cu un popor puternic. Ron Dermer, amabasadorul Israelului la Washington DC, a declarat că relaţiile dintre Ungaria şi Israel sunt extrem de bune şi că cele două ţări au dezvoltat o cooperare puternică într-un număr din ce în ce mai mare de domenii. Cele două ţări consideră că inovaţiile tehnologice sunt foarte importante, notează voiceofeurope.

Israelul apreciază foarte mult prietenia cu Ungaria şi susţinerea acordată de organizaţiile internaţionale, dar mai ales opţiunea exprimată de ministrul de Externe ungar în ce priveşte toleranţa zero împotriva antisemitismului. Şi nu e întâmplător că a doua comunitate evreiască ca număr a Europei, trăieşte în Ungaria, a remarcat Dermer.