Deocamdată, chiar dacă a anunţat că renunţă la colaborarea cu Oţelul Galaţi, „Grig” nu a putut oficializa despărţirea de gruparea moldavă. „Eu am vrut să îmi prezint demisia scrisă, dar nu am avut cu cine să vorbesc. Preşedintele Marius Stan nu mi-a răspuns la telefon, deşi l-am sunat de mai multe ori. Azi (n.r – ieri) nu e nimeni la club, aşa că nu am avut cui să prezint demisia. Unde pot să demisionez, la bucătăria clubului?”, a declarat antrenorul pentru EVZ.

Întrebat despre motivele care l-au determinat să rupă contractul cu gălăţenii, tehnicianul a evitat să ofere amănunte. „Din respect pentru clubul la care am antrenat, şi pentru tot ce a fost, nu voi intra în detalii. Îmi pare rău doar că nu am ştiut dinainte anumite lucruri. Dacă le-aş fi aflat din timp, aş fi renunţat mai devreme. Aşa, a trebuit să recurg la acest gest în ziua reunirii lotului”, ne-a mai precizat Grigoraş.

Susţine că are oferte şi de la echipe din străinătate

Antrenorul spune că, în acest moment, oferta celor de la Poli Iaşi nu este singulară. „Am mai fost contactat şi de alte cluburi din afară, iar discuţia cu primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a fost una de principiu. Trebuie să reziliez mai întâi contractul cu Oţelul, apoi vom vedea. Eu nu am plecat de la Galaţi pentru că aş fi avut la Poli o ofertă financiară superioară”, a mai precizat Petre Grigoraş.

Principalul motiv al demisiei este legat de impunerea obiectivului de participare în cupele europene, la finalul sezonului 2009-2010, în condiţiile în care Oţelul Galaţi nu are un buget pe măsura pre tenţiilor.
 
Totuşi, în stagiunea viitoare, în afara sprijinului oferit de SIDEX Galaţi, clubul gălăţean va primi bani şi de la consiliul local. „În trei ani, cred că am realizat lucruri frumoase la Galaţi, în raport cu ceea ce am avut la dispoziţie. Dacă alţii consideră altceva, e păcat. Am promovat tineri, am participat în Intertoto, ne-am clasat onorabil în campionat, chiar şi pe locul 5”, a conchis „Grig”.

În locul lui Petre Grigoraş, Marius Stan vrea să-l instaleze pe Vali Ştefan.

"După meciul pierdut la Piteşti cu 2-3, am avut o reacţie nervoasă la adresa arbitrajului. S-a demonstrat că aveam dreptate."  – Petre Grigoraş, fost antrenor la Oţelul Galaţi