Un bărbat de 53 de ani, din Gura Buștei, o suburbie a municipiului Vaslui, a decis să se spânzure, de supărare că a fost amendat de poliție din cauză că nu avea asupra lui declarația pe propria răspundere. Numai că gestul necugetat a avut o serie de urmări cu totul neașteptate, informează colegii de la ziarul vasluian Vremea Nouă.

A fost salvat în ultimul moment din ștreang de către fratele său, iar când, la spital l-au testat pentru Covid-19, s-a constatat că acesta chiar era infectat cu temuta boală. Nici „salvarea” de la moarte nu a fost una prea ușoară, căci fratele său, în încercarea disperată de a-l resuscita, i-a făcut un masaj cardiac de poveste.

În exces de zel, „salvatorul” i-ar fi rupt vreo două coaste victimei. Din păcate, veștile de la spitalul din Bârlad nu sunt tocmai bune, vasluianul fiind internat în sectia ATI Reanimare, în stare critică. Dacă rezultatul testului molecular va fi și el pozitiv, DSP Vaslui va trebui să facă o amplă anchetă epidemiologiocă, căci bărbatul n-a prea stat pe-acasă în perioada Paștelui.