Apele au adus tubul de metal în apropierea casei unui poliţist, lăsându-i pe el şi pe vecini să se întrebe ce este mai exact acest obiect. Oamenii au emis mai multe teorii, printre care şi explicaţia potrivit căreia tubul ar proveni de la racheta unei navete spaţiale lansate de la cosmodromul Baikonur din Kazahstan, relatează Russia Today, preluată de Mediafax.

Alţii susţin însă că este vorba despre o componentă a unei rachete balistice intercontinentale scoase din uz şi care a fost probabil îngropată undeva în apropiere. Apele ar fi dezgropat dispozitivul şi l-ar fi adus în satul Malougrenievo.

Mai mult, există voci care susţin că obiectul ar prezenta riscuri pentru populaţie. Profesorul Aleksei Iaskin, specialist în proiectile, a declarat că acesta este "corpul gol al unei rachete rămase probabil din perioada sovietică pe terenul uzinei chimice Biisk". "Este un rezervor gol, fără combustibil, care nu presupune un pericol tehnic sau public. Astfel de obiecte sunt des întâlnite în gospodării ca recipiente de colectare a apei sau – îngropate în pământ – ca ţevi de canalizare", a explicat el.