Evenimentul Zilei > Actualitate > Tigrul scăpat de la Zoo a fost executat. Vânătorilor le-a fost frică să-l tranchilizeze
Tigrul scăpat de la Zoo a fost executat. Vânătorilor le-a fost frică să-l tranchilizeze

Tigrul scăpat de la Zoo a fost executat. Vânătorilor le-a fost frică să-l tranchilizeze

Vânătorii care au participat la capturarea tigrului evadat de la Zoo Sibiu l-au împuşcat mortal.

UPDATE5: Tigrul a fost împuşcat mortal cu o puşcă de vânătoare, după mai multe ore de căutare. Imediat după formarea echipelor de căutare, a fost solicitată o puşcă cu tranchilizante de la Cisnădie, dar care a rămas pe toată durata căutărilor într-o maşină, vânătorii refuzând efectiv să o folosească. Pentru siguranţa lor, vânătorii au preferat să-l omoare.
UPDATE4: Echipa care caută animalul este formată din aproximativ zece persoane, angajaţi ai Grădinii Zoologice şi vânători profesionişti. Animalul a fost împuşcat mortal în urmă cu câteva minute. Echipa care l-a căutat a luat această decizie, considerând că animalul este prea periculos.
UPDATE 3: Veterinarii încearcă să repereze acum tigrul pe străzile din Sibiu. Astrid Fodor, viceprimarul Sibiului, a declarat că există doar o puşcă tranchilizantă autorizată, pe care au adus-o de la Cisnădie. Urmăriţi AICI imagini LIVE de la Zoo Sibiu. 
UDATE 2: Se pare că animalul a evadat în momentul în care îngrijitorul de la Grădina Zoologică din Sibiu hrănea animalele. Animalul s-a repezit către intrarea în cuşcă, îngrijitorul s-a speriat, a luat-o la fugă şi a lăsat poarta deschisă.
UPDATE 1: Tigrul evadat este acum în cartierul Valea Aurie din Sibiu şi a fost văzut pe strada Calea Poplăcii. 18 persoane au fost evacuate, pentru a evita posibilele incidente.
Potrivit reprezentanţilor ISU, nu se cunosc deocamdată împrejurările în care animalul a reuşit să evadeze. 
Au fost alertate Poliţia, Asociaţia Vânătorilor şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), iar echipaje SMURD sunt pregătite de intervenţie în cazul producerii vreunui incident.
Conform purtătorului de cuvânt al DSVSA, Ioan Penţea, angajaţii Grădinii zologice caută animalul în zona împădurită, unde se presupune că a fugit.
Grădina Zoologică din Sibiu, administrată de Primăria Sibiu, este situată la ieşirea din oraş către Păltiniş, în apropiere aflându-se un hotel, mai multe restaurante şi Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: