Un senator şi un preşedinte de CJ, incompatibili şi în conflict de interese

Un senator şi un preşedinte de CJ, incompatibili şi în conflict de interese

Un senator social democrat îşi poate pierde fotoliul de demnitar după ce a arătat în declaraţia de interese că este acţionar, nu administrator al unei firme. Preşedintele CJ Neamţ a cumpărat medicamente pentru judeţ de la firma fiicei sale.

Inspectorii Agenţiei Naţionale Anticorupţie (ANI) au sesizat Parchetul General în legătură cu o posibilă stare de incompatibilitate descoperită în cazul senatorului PSD Trifon Belacurencu. În urma evaluărilor demarate în urmă cu un an, s-a demonstrat că începând cu data de 19 decembrie 2008 şi până în prezent, demnitarul s-a aflat în stare de incompatibilitate, deoarece a deţinut atât calitatea de senator în Parlamentul României, cât şi funcţia de administrator în cadrul S.C. Dobrogea Gaz S.R.L. Tulcea, încălcând legislaţia în vigoare.

A scris că-i acţionar Belacurencu este acuzat şi de fals în declaraţii după ce, în două rânduri, în declaraţiile de interese a trecut faptul că este asociat doar la societatea amintită, nu şi administrator. " Belacurencu a disimulat în mod intenţionat, menţionând în declaraţiile de interese, calitatea de asociat în cadrul S.C. Dobrogea Gaz SRL, deşi în realitate deţinea şi calitatea de administrator în cadrul aceleiaşi societăţi, aspect care atrage incompatibilitatea cu funcţia de senator în Parlamentul României", se arată într-un comunicat al ANI.

Pruteanu vinde medicamente în familie Un alt ales local, Vasile Pruteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ este acuzat de conflict de interese. Pruteanu este cel care, prin intermediul CJ Neamţ sau a instituţiilor subordonate a aprobat cumpărarea de medicamente şi materiale sanitare în valoare de 512.149 de lei de la S.C. C&C Farm SRL, societate care aparţine fiicei sale, Iulia Elena Pruteanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unităţile subordinate Consiliul Judeţean Neamţ şi unităţile subordonate acestuia (Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă "Alexandru Roşca" - Piatra Neamţ, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului - Piatra Neamţ, Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Păstrăveni, judeţul Neamţ, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Comuna Ştefan cel Mare, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Târgu Neamţ, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Bozienii de Sus, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni şi Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Oşlobeni, judeţul Neamţ) au încheiat în perioada 2010 - 2011, un număr de 27 de contracte cu S.C. C&C FARM S.R.L în vederea achiziţionării de medicamente şi material sanitare în valoare totală de 512.149 Lei (aproximativ 118.828 Euro). Fiica şeful CJ Neamţ este adminsitrator la acestă firmă din 2008. Pruteanu va fi cercetat şi pentru fals în declaraţii, pentru că nu şi-a trecut în declaraţiile de interes afacerile fiicei cu statul.