Evenimentul Zilei > Politica > Un primar PSD a fost reținut pentru abuz în serviciu și delapidare
Un primar PSD a fost reținut pentru abuz în serviciu și delapidare

Un primar PSD a fost reținut pentru abuz în serviciu și delapidare

Ștefan Viorel Șoancă, edilul comunei Drăghiceni, a fost reținut într-un dosar de abuz în serviciu și delapidare instrumentat de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Primarul a fost adus la audieri joi dimineața, în urma unor percheziții domiciliare efectuate la Primăria Drăghiceni și la administratorii unor firme care au avut relații contractuale cu instituția publică.

Perchezițiile au vizat "documentarea activității infracționale a unor persoane care, în perioada 2015 — 2016, în calitate de reprezentanți ai unor instituții publice și administratori ai unor societăți comerciale, ar fi recepționat lucrări de construcție fictive, în cadrul unor contracte publice, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 200.000 de lei", precizează un comunicat al IPJ Olt, citat de Agerpres. 

Anchetatorii au estimat că prejudiciul cauzat bugetului de stat prin recepționarea unor lucrări de construcție fictive în cadrul unor contracte publice se ridică la aproximativ 200.000 lei.

Potrivit unor surse judiciare, Ștefan Viorel Șoancă ar fi recepționat lucrări de construcții fictive la Căminul cultural și la sediul Primăriei și ar fi cultivat, în folos personal, terenuri agricole aparținând administrației locale. Primarul urmează să fie prezentat vineri magistraților cu propunere de arestare preventivă.