Evenimentul Zilei > Justitie > „Nu poți să prevezi că un om are intenția să ucidă. Dacă el asta își propune, asta va face” Înțelepciunea poliției după tragedie
„Nu poți să prevezi că un om are intenția să ucidă. Dacă el asta își propune, asta va face” Înțelepciunea poliției după tragedie

„Nu poți să prevezi că un om are intenția să ucidă. Dacă el asta își propune, asta va face” Înțelepciunea poliției după tragedie

Un polițist oferă o perspectivă controversată în urma atacurilor la care tagma din care face parte a fost supusă oprobiului public în urma tragediei de la Caracal

„Polițiștii au umor” este o pagină care a fost cap de afiș în multe rânduri pe Facebook datorită postărilor amuzante pe care le promovează. În cazul crimelor de la Caracal, intervenția lui Dan Georgescu, angajatul Poliției care administrează pagina, a stârnit o mulțime de reacții negative.

Într-un mesaj care începe cu o lungă victimizare, în care-și plânge de milă că a fost înjurat de oameni, polițistul lansează acuzațiile cunoscute deja din presă către alte instituții ale statului, precum STS și Parchet.

El consideră că „nimeni nu a stabilit încă faptul că polițiștii au sau nu vreo vină”. „Sper ca ancheta să facă lumină, iar absolut toți cei vinovați să răspundă, fie că sunt polițiști sau magistrați. Și cel mai mult sper ca procedurile în astfel de cazuri să devină mult mai ferme și clare, astfel încât așa ceva să nu se mai întâmple”, mai scrie administratorul paginii de FB.

Dar speranța polițistului moare extrem de repede, având în vedere următoarea afirmație: „Nu poți să prevezi că un om are intenția să ucidă. Dacă el asta își propune, asta va face”.

După această afirmație, deloc liniștitoare pentru cetățenii ce își cred viețile apărate de instituțiile statului cu atribuții în acest domeniu, polițistul ne consoleaază cu speranța că „putem să evităm pe viitor ceea ce s-a întâmplat în aceste două zile.

La ce anume se referă e greu de înțeles, câtă vreme știm că îngrozitoarea moartea a unei copile ajunse în mâinile unui dement, și care în ciuda acestui fapt a avut puterea să-și păcălească agresorul și să sune la poliție, e de neevitat.

Probabil că e vorba de criticile publicului, că acestea ar vrea să fie evitate, pentru că spune astfel: „Departe de «judecățile» oportuniștilor din mass-media care nu se sfiesc să arunce cu noroi (pentru a câta oară) în polițiști, vă cer să aveți răbdare și să vă abțineți în a arunca cuvinte grele. Vă spun că veți avea mari surprize în legătură cu cei care au greșit. Vă spun doar atât, polițiștii au vrut să intre în curtea suspectului, după ce au fost ghidați greșit la numai (sic!) puțin de 3 adrese anterior și au fost împiedicați să o facă atunci când au ajuns la casa celui în cauză. De către cine, veți afla. Condoleanțe familiei îndoliate”, a scris Dan Georgescu.

Care, la comentarii, îl ironizează pe un român stabilit în Marea Britanie pentru că a scris greșit „Sunte-ti masochisti?”, la subsolul unui masaj în care el însuși a scris „numai șpuțin de…” în loc de „nu mai puțin de…”.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: