Evenimentul Zilei > International > Un politician francez vrea să pună bazele „Republicii Romilor”
Un politician francez vrea să pună bazele „Republicii Romilor”

Un politician francez vrea să pună bazele „Republicii Romilor”

Rachid Nekkaz, fost pretendent la candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2007, a anunţat astăzi că va pune la dispoziţia comunităţii romilor din Franţa, până la sfârşitul acestui an, un teren de 12 hectare în provincia Auvergne, din centrul ţării, care va fi denumită simbolic "Republica Romilor".

"Rachid Nekkaz, purtător de cuvânt al asociaţiei «Nu te atinge de Constituţia mea», se angajează ca de Crăciun să pună la dispoziţie un teren de 120.000 de metri pătraţi în Auvergne, pentru comunitatea romilor din Franţa, la preţul simbolic de un euro", se precizează într-un comunicat, citat de cotidianul "Le Figaro".

Această iniţiativă se vrea "un semnal pentru ministrul de Interne Brice Hortefeux, cum că romii din Franţa sunt la ei acasă peste tot, şi în Franţa şi în Europa. Şi nimeni nu are dreptul să încalce, fără a fi pedepsit, Constituţia franceză şi europeană, din raţiuni electorale", se mai spune în text. "Acest teren pus la dispoziţia romilor va fi denumit Republica Romilor", mai precizează Nekkaz în textul respectiv.

Omul de afaceri de origine algeriană, în vârstă de 34 de ani, nu a reuşit să îşi înscrie candidatura la prezidenţialele din 2007 din cauza lipsei sponsorilor. El a anunţat în iulie că pune bazele unui fond de solidaritate de un milion de euro pentru "finanţarea tuturor amenzilor de 150 de euro date femeilor care poartă burqa pe stradă", mai scrie cotidianul citat, subliniind dorinţa lui Nekkas de a ieşi tot timpul în prim-plan.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: