Unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea, Codrin Ştefănescu a comentat ironic legat de faptul că preşedintele Klaus Iohannis a aprobat noii miniştri de Interne şi Externe propuşi de PSD. Fostul secretar general al social-democraților califică gestul președintelui  „suspect de prompt” și se întreabă dacă nu cumva poate fi catalogat ca „o primă declaraţie de dragoste”.

„Klaus ne-a aprobat noii miniştri. Suspect de prompt! Şi fără înjurături, ciuma roşie sau penali. Aşa cum ne obişnuise de câţiva ani. Să fie asta o primă declaraţie de dragoste?”, a scris Ştefănescu, miercuri, pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, conform Administrației Prezidențiale, decretele pentru numirea lui Nicolae Moga la Ministerul de Interne, a Ramonei Mănescu la Ministerul Afacerilor Externe şi a lui Mihai Fifor în funcţia de vicepremier pentru parteneriate strategice. În aceeași zi, cei trei membri ai Guvernului au depus jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni.

În cazul în care Viorica Dăncilă nu va intra în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, cel mai probabil confruntarea finală va fi între Klaus Iohannis și Dan Barna. Votul electoratului PSD va fi decisiv, în acest scenariu, șeful statului având o misiune grea împotriva lui Dan Barna pentru a-și adjudeca al doilea mandat. Să obțină voturile cetățenilor care susțin partidul adversarilor săi politici din timpul mandatului său.