Evenimentul Zilei > Social > Un nou proiect de vinietă pentru București. Ce urmează
Un nou proiect de vinietă pentru București. Ce urmează

Un nou proiect de vinietă pentru București. Ce urmează

După valul de polemici stârnit de proiectul de vinietă pentru București, primarul general, Gabriela Firea, bate în retragere. Ea anunță că în şedinţa CGMB din octombrie va veni cu un draft îmbunătățit

„Astăzi suntem în a şaptea zi de dezbatere publică, mă refer la zile lucrătoare. Pe data de 1 octombrie se finalizează dezbaterea publică legală şi voi veni în faţa CGMB în şedinţa din octombrie cu acest proiect îmbunătăţit în care voi ţine cont de tot ceea ce mi-au transmis cetăţenii şi de tot ce dumneavoastră ne transmiteţi către cabinetul primarului general. (…) În urma publicării adresei de email [email protected], precum şi prin faptul că proiectul ‘Oxigen pentru Bucureşti’ a fost postat pe site-ul Primăriei şi s-au trimis de asemenea şi la adresa [email protected] foarte multe mesaje din partea cetăţenilor, îi asigur pe aceştia că am citit mesajele şi pro şi contra, că am reţinut observaţiile făcute de bucureşteni sau non-bucureşteni. Vă invit şi pe dumneavoastră, consilierii generali de la toate grupurile politice să vă alăturaţi acestui demers (…) de a lupta cu flagelul poluării. (…) Proiectul prezentat de mine acum două săptămâni poate deveni proiectul nostru”, le-a spus marţi Firea consilierilor generali în şedinţa CGMB.

Ea a menţionat că în proiect se vor regăsi şi anumite situaţii speciale.

„Cele mai multe observaţii sunt legate de imposibilitatea, dacă rămâne proiectul aşa cum a fost prezentat, de a mai avea de la 1 ianuarie un autoturism înmatriculat într-un alt judeţ care se deplasează în municipiul Bucureşti fără a plăti vinieta. (…) Am ţinut cont de observaţiile care relevă faptul că sunt şi situaţii de înţeles, situaţii speciale ce ar trebui să fie regăsite sub forma unor excepţii. De exemplu, cetăţenii care, deşi au domiciliul în Bucureşti, nu pot înmatricula maşina în Bucureşti, deoarece au preluat un leasing de la o societate înregistrată pe raza altui judeţ şi care garantează că la finalizarea leasingului îşi vor înmatricula autoturismul în Bucureşti”, a explicat Firea.

Ea a spus că îi va avea în vedere și pe cetăţenii cu viză de flotant care nu au posibilitatea să înmatriculeze maşina în Capitală, scrie Agerpres.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: