Redăm în totalitate comunicatul remis redacției EVZ de către Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale (ARTRI), care a lucrat la relansarea brandului de cosmetică împreună cu familia medicului Ștefan Ionescu – Călinești:

Doctorul Ștefan Ionescu-Călinești a trecut la viața veșnică ieri, 19.07.2016. A însoțit lumea vreme de aproape un secol, timp în care a meditat îndelung la cuvintele dreptului Iov: “Adu-ţi aminte că m-ai făcut din pământ şi că mă vei întoarce în ţărână”.

Și întocmai ca Iov a cunoscut, printre ai săi, bucuria, prietenia, credința, dragostea, dar și tristețea, boala și slăbiciunea omenească. Într-un astfel de moment, Dumnezeu l-a luminat și i-a arătat taina puterilor Sale vindecătoare ascunse în nămolul sapropelic. Au urmat anii de cercetări, în țară și în străinătate, producția primelor produse Pell Amar, vindecarea primilor bolnavi și apoi gloria. Din anii ’70 până în anii ’90, produsele și tratamentele doctorului Ionescu-Călinești au vindecat zeci de mii de persoane din toată lumea. Pell Amar a fost unul dintre primele branduri românești cu anvergură internațională.

Din anul 2010, Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale (ARTRI) și familia doctorului Ionescu-Călinești au avut o colaborare deosebită pentru relansarea brandului Pell Amar, drept pentru care ne exprimăm întreaga noastră apreciere față de geniul său medical.

Doctorul Ștefan Ionescu-Călinești a avut un crez pe care l-a văzut împlinit în țara sa.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!”