Evenimentul Zilei > Sport > Un mare campion din România are Covid-19! „Sper să revin la viața sportivă.”
Un mare campion din România are Covid-19! „Sper să revin la viața sportivă.”

Un mare campion din România are Covid-19! „Sper să revin la viața sportivă.”

Veste neplăcută pentru iubitorii sporturilor cu motor din România odată cu anunţul conform căruia campionul național de raliuri Simone Tempestini a fost testat pozitiv cu Covid-19.

Din cauza faptului că a fost depistat pozitiv cu Covid-19, Simone Tempestini va fi nevoit să lipsească de la etapa europeană de raliuri din Ungaria, care era progamată în acest weekend. La acest eveniment, pilotul care reprezintă România era cotat printre principalii favoriţi la victorie.

Alături de copilotul său Sergiu Itu, Tempestini este considerat de specialiştii din lumea sporturilor cu motor din România drept unul dintre cei mai talentaţi piloţi din generaţia sa. Fanii lui nu trebuie să aibă motive de îngrijorare având în vedere că el se se simte bine în prezent, are simptome ușoare și s-a izolat acasă.

Primele reacţii ale lui Tempestini

Odată ce medicii i-au spus că are teribila boală infecţioasă exportată de China, Simone Tempestini s-a împăcat rapid cu situaţia. Mai departe, acesta se gândeşte deja la momentul revenirii şi nu îşi face probleme cu privire la boală.

„M-am izolat, sunt acasă, nu am simptome grave și voi urma recomandările medicilor. Regret că nu pot reprezenta România la acest raliu. Le urez mult succes colegilor mei Norbert și Francesca Maior, precum și întregului lot de juniori al României. Sper să trec cu bine peste această etapă și să revin la viața sportivă în cel mai scurt timp.”

La rândul său, vestea pierderii lui Tempestini pentru etapa din Ungaria a fost lovitură grea şi pentru Marco Tempestini, nimeni altul decât managerul echipei Napoca Rally Academy. Iată ce a declarat acesta:

„Suntem mâhniți că Simone nu poate pleca în Ungaria. Și-a dorit foarte mult să participe la această etapă europeană și am făcut eforturi alături de partenerii noștri pentru ca acest lucru să se întâmple. Vom face toate eforturile necesare pentru a fi la etapa din Canare.”

Cine duce ştafeta mai departe?

Celălalt echipaj al NRA înscris în Campionatul European de Raliuri este format din Norbert Maior si Francesca Maior. Cei doi au ajuns deja în Ungaria şi fac ultimele pregătiri înaintea startului care e programat vineri.

În schimb, pe lângă ei, România va mai avea în Ungaria alte două echipaje: Mihnea Mureșan/Alina Bianca Pop și Raul Badiu/Gabriel Lazăr. Cele trei echipaje fac parte din lotul național de juniori înființat de Federația Română de Automobilism Sportiv și susținut de Ministerului Tineretului și Sportului.

Tempestini este italian la origine, dar s-a stabilit în România când avea 14 ani. El are 5 titluri de campion național absolut de raliuri, dar cucerit şi titlul mondial în 2016, la juniori.

În ultima perioadă, el a concurat în cele mai importante competiții internaționale de raliuri şi este cel mai tânăr campion național din istorie, titlu cucerit în 2015, când 21 de ani.