Evenimentul Zilei > Sport > Tempestini ia startul în Campionatul European de Raliuri. Solberg, rivalul la titlu pentru român
Tempestini ia startul în Campionatul European de Raliuri. Solberg, rivalul la titlu pentru român

Tempestini ia startul în Campionatul European de Raliuri. Solberg, rivalul la titlu pentru român

Veste mare în motorsportul românesc: pilotul clujean Simone Tempestini va debuta în acest weekend în prima etapă din Campionatul European de Raliuri, ce va fi organizată la Roma.

În capitala Italiei, campionul național en-titre va avea o misiune foarte importantă şi grea, mai ales că în competiţie s-au înscris echipaje cu nu mai puțin de 46 de modele R5.

Printre cei care vor lua startul se va număra și norvegianul Oliver Solberg (Volkswagen Polo GTI R5), fiul legendarului Petter Solberg.

De asemenea, italianul Giandomenico Basso, dublu campion european, va lua startul în Rally di Roma Capitale 2020, iar lupta pentru primul loc se anunţă mai acerbă ca niciodată.

Un alt nume greu prezent la Roma este Alexey Lukyanuk, campion european de raliuri în 2018. Rusul s-a înscris la etapa la care vor participa 90 de echipaje de top de pe întreg continentul.

De asemenea, irlandezul Craig Breen, campionul WRC Academy, se numără printre favoriții la câștigarea marelui trofeu pus în joc la Roma.

Simone Tempestini și Sergiu Itu formează singurul echipaj care reprezintă România în competiția continentală, urmând să concureze pe o Skoda Fabia R5.

Cei doi au ajuns la Roma cu moralul ridicat, în weekend obținând o nouă victorie în Campionatul Național de Raliuri Betano, la Raliul Brașovului și Harghitei.

La ultima lor participare la etapa europeană din Italia, Tempestini și Itu au terminat pe locul 5 la general. Ambii sunt eligibili și pentru divizia dedicată juniorilor din raliu (sub 27 de ani), ambii având 25 de ani.

“Cu siguranță, în acest an vrem să luăm și titlul la juniori în Campionatul European de Raliuri. Ar fi o premieră pentru România.

Ne gândim și la mai mult, însă totul va depinde și de bugetul pe care îl vom putea avea pe parcursul acestui sezon”, a declarat Marco Tempestini, managerul Napoca Rally Academy și totodată tatăl lui Simone Tempestini.

Prima probă specială se va desfășura sâmbătă, raliul din Roma având 15 probe cu 197 de kilometri de concurs.

Mai sunt şi 800 de kilometri intermediari, între probe, în care orice întârziere reprezintă penalizări.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: