Jurnalistul Edgar Alberto Nava, a fost împușcat vineri de mai multe ori, lucru ce i-a adus decesul, a anunțat Biroul procurorului din Guerro. El publica ştiri despre oraşul din staţiunea de coastă Zihuatanejo pe pagina de Facebook „La Verdad de Zihuatanejo”.

Tragicul eveniment a avut loc într-un restaurant din Zihuatanejo. Nu se știe dacă asasinatul are legătură cu activitatea de jurnalist a lui Edgar Nava.

„Este o mare pierdere pentru administraţia noastră şi pentru jurnalism”, a declarat, într-un comunicat, primarul din Zihuatanejo, Jorge Sanchez.

Datele Organizației pentru Drepturile Omului arată că de la începutul anului 2019, în Mexic au fost asasinați șase jurnaliști, comparativ cu nouă anul trecut.

Tot în această săptămână a fost găsit mort jurnalistul Rogelio Barragan, director al unui site care informa despre activitatea Poliţiei din Guerrero. Acesta fost găsit în statul Morelos, în portbagajul unei maşini, având semen vizibile de tortură.

În statul mexican Guerrero se cultivă mac pentru producţia de heroină. În ultimii ani, aici, rata violenței a crescut foarte mult, devenind printer cele mai mari din Mexic.

Mexicul este a doua cea mai periculoasă ţară pentru exercitarea meseriei de jurnalist, după Siria, potrivit organizaţiei Reporters sans Frontières (RSF).

Peste 100 de jurnalişti au fost asasinaţi în Mexic din 2000, şi majoritatea crimelor au rămas nepedepsite.

Te-ar putea interesa și: