Evenimentul Zilei > Actualitate > Un județ din România primește infuzie de personal medical din Germania
Un județ din România primește infuzie de personal medical din Germania

Un județ din România primește infuzie de personal medical din Germania

Medicii români sunt din ce în ce mai depășiți de avalanșa cazurilor de coronavirus.

O echipă formată din mai mulți medici din Germania va ajunge, la sfârșitul acestei săptămâni, la Brașov pentru a ajuta la tratarea pacienților infectați cu coronavirus. În acest județ, numărul persoanelor infectate a ajuns la aproape 2.300 de cazuri.

Din echipa de doctori germani face parte și o româncă, Ioana Goia, care a afirmat că, în urma inițierii unei campanii de strângere de fonduri, au fost achiziționat materiale ce vor fi donate Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

„Şeful meu de la Secţia de Plămâni m-a anunţat că s-a făcut o strângere de fonduri prin Asociaţia Româno-Germană care există în Pforzheim şi, fiindcă suntem mai mulţi medici români în spital şi pentru că știa situația din România, cu corona, şi din Brașov, a hotărât să dea şi dânsul o mână de ajutor. Va începe de luni. Eu sunt deja aici în ţară, dar dânşii vor ajunge duminică”, a afirmat Ioana Goia pentru Radio România Târgu Mureș.

De asemenea, cadrul medical a mai declarat că „În cadrul acestei strângeri de fonduri s-a sesizat și o firmă de aparatură medicală din landul Baden-Württemberg care a dorit să sprijine şi ea şi va aduce un bronhoscop, aparat cu care să se vadă căile aeriene şi trei aparate de ventilaţie, împreună cu echipamente de protecţie”.

Medicii germani care vor ajunge la Brașov urmează să primească din partea comunității cazare gratuită, anunță Radio România Actualități.

România are probleme din ce în ce mai mari cu numărul îmbolnăvirilor, iar Raed Arafat a anunțat vineri seară că deja spitalele din București se confruntă cu mari necazuri.

„Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de terapie: Matei Balș, Marius Nasta, Ana Aslan, nu mai au locuri. Dacă apare un caz, îl vom muta în afara Bucureștiului. Și spitalul din Ploiești este ocupat la capacitate maximă.

Soluția este să creăm paturi de ATI, să aducem ventilatoare. Avem stocuri și pentru că a apărut această problemă trebuie să apelăm la această soluție. Dar avem nevoie de personal (…) Și mâine vom avea o cifră record”, a afirmat secretarul de stat din MAI la Digi 24.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: