Evenimentul Zilei > Politica > Un greu din Senat vine cu soluția în cazul Manciu. O să plouă cu dosare penale
Un greu din Senat vine cu soluția în cazul Manciu. O să plouă cu dosare penale

Un greu din Senat vine cu soluția în cazul Manciu. O să plouă cu dosare penale

Un nume greu din Senat propune ca pe numele lui Andi Manciu, șeful Grupului de Comunicare Strategică, să fie deschis doar penal.

Președintele Senatului României, Robert Cazanciuc, susține că pe numele lui Andi Manciu, șeful  Grupului de Comunicare Strategică, să fie deschis dosar penal.

„Din perspectivă politică, pare să fie un modus operandi al premierului Orban, impostura. Am avut zilele trecute un caz mult mai grav decât acest băiețaș care ne crede pe noi toți niște fraieri. Trebuie văzut dacă ministrul deja a deschis un dosar penal, pe modelul celui de la Oficiul de prevenire a spălării banilor, pentru folosirea diplomei la angajare în instituțiile statului. Sunt convins că cineva deja urmărește. Mie mi se pare foarte gravă această ipocrizie pe care Orban o afișează, impostura asta fără limite care pune în pericol siguranța statului.

Cum spuneam puține mai devreme, Oficiul de prevenire a spălării banilor conturează toate tranzacțiile din România, din ianuarie. Acel domn putea să blocheze orice tranzacție din România oricând, pe baza unor suspiciuni. De ce Ludovic Orban a pus un impostor acolo? Ca să îl poată manipula. Și aici la fel, a pus un impostor într-o funcție ca să îl poată manipula”, susține șeful Senatului.

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu a lansat informaţia într-un editorial despre Andi Manciu, consilier de stat al prim-ministrului Ludovic Orban şi şeful Grupului de Comunicare Strategică că acesta nu are dipălomă de licență.

„Baranga nu e un accident, Baranga mi se pare mai degrabă un simptom care doar pe dl Orban pare a nu-l îngrijora.

Dacă domnia să era omul care dorește în mod sincer să reformeze statul roman din temelii și pentru această reformă cere votul românilor, eu aș fi așteptat să-l văd negru de supărare, aș fi așteptat să văd demiterea celor care au făcut evaluarea în baza căreia domnia sa a semnat ultima numire a dlui Baranga, aș fi așteptat declanșarea unei verificări la sânge a tuturor titularilor de funcții publice de sus în jos.

Așa descoperea poate dl Orban că al său consilier de stat, Andi Manciu, pe care l-a pus în fruntea Grupului de Comunicare Strategică, care scrie cele mai sensibile OUG ale Guvernului și are deja un loc eligibil pentru viitorul Parlament, este o persoana fără diplomă de licență”, a scris Ioana Ene Dogioiu.

SNSPA confirmă că Manciu nu și-a finalizat studiile

„Domnul Eduard Andi Manciu a fost înmatriculat la Facultatea de Ştiinţe Politice, specializarea ştiinţe politice promoţia 2004-2008, dar nu a absolvit studiile universitare de licenţă”, a transmis SNSPA.

Răspunsul lui Andi Manciu: e o bazaconie

„E o bazaconie. Nu am avut nicio discuție despre vreo posibilă candidatură și, implicit, e o invenție ideea unei poziții eligibile pe liste. În privința studiilor am menționat în CV că am urmat cursurile universitare și nu am declarat că sunt până la acest moment licențiat, întrucât acest lucru ar fi contrar situației de fapt”, a spus Adrian Manciu, șeful Grupului de Comunicare Strategică.