Evenimentul Zilei > Politica > Un greu din PSD spulberă speranțele ALDE pentru prezindețiale. „Locomotiva nu poate fi decât PSD”
Un greu din PSD spulberă speranțele ALDE pentru prezindețiale. „Locomotiva nu poate fi decât PSD”

Un greu din PSD spulberă speranțele ALDE pentru prezindețiale. „Locomotiva nu poate fi decât PSD”

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, a declarat luni că PSD are prima opţiune pentru un candidat comun cu ALDE la alegerile prezidenţiale, deoarece „locomotiva” într-un asemenea proiect nu poate fi decât PSD.

Robert Cazanciuc a fost întrebat de jurnalişti dacă există riscul ca PSD să nu intre în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale dacă nu va avea un candidat comun cu ALDE.

„Nu cred că cineva se gândeşte în mod serios că PSD nu ar putea intra în turul doi. Cu siguranţă PSD va intra în turul doi ca să câştige alegerile prezidenţiale. Nu împiedică nimeni ALDE să vină împreună cu PSD într-un proiect comun. Dar evident că partidul va trebui să aibă prima opţiune. Dincolo de profilul candidatului – cine ar putea să-l înfrângă pe actualul preşedinte – e vorba şi de o noţiune de aritmetică aici. Cine e locomotiva într-un asemenea proiect? Locomotiva nu poate fi decât PSD”, a spus Cazanciuc, la Senat.

În opinia sa, premierul Viorica Dăncilă are calităţile necesare să-l înfrângă pe Iohannis la alegerile prezidenţiale, fiind „un om decent şi de bună credinţă”.

„Nouă ne trebuie un candidat care să-l bată pe actualul preşedinte – un profil destul de rigid, fără foarte multă empatie. Noi avem nevoie de un candidat autentic, pe care oamenii să-l simtă sincer, onest, o relaţie directă. Doamna Dăncilă poate să fie un candidat autentic. Adică nu îţi trebuie un sondaj de opinie sofisticat ca să vezi că doamna prim-ministru este un om decent, de bună credinţă, care şi-a intrat foarte bine în rolul de prim-ministru şi mai ales de preşedinte al partidului. Poate fi un candidat autentic de care partidul are nevoie”, a declarat Cazanciuc.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat duminică că nu exclude posiblitatea constituirii unei alte alianţe electorale, în cazul în care PSD şi ALDE nu vor avea un candidat comun la alegerile prezidenţiale.

Preşedintele ALDE nu a exclus varianta unei alianţe electorale cu PRO România.

„Dacă vom merge cu mai mulţi candidaţi, riscurile de a nu ajunge în turul doi sunt foarte mari (…) şi candidaturile separate, dacă vom hotărî aşa, pot să aducă în timpul campaniei o anumită stare de tensiune (…) şi nu cred că alianţa noastră va ieşi în aceste condiţii mai întărită în noiembrie din alegerile prezidenţiale”, a spus preşedintele ALDE.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News