Ionel Ganea, fost internațional român, ar fi trecut granița cu Bulgaria, însoțit de nepotul său, fără să aibă acordul părinților copilului. Dana Iaru, fosta soție a atacantului echipei naționale, a așteptat o reacție din partea Poliției de Frontieră, care a înaintat un punct de vedere la solicitarea cancan.ro.

„În referire la solicitarea dumneavoastră din data de 02.06.2020, primită şi înregistrată cu nr. 122.861 din 05.06.2020, Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, în urma consultării structurii de specialitate, este abilitat să vă transmită informațiile solicitate, după cum urmează:

În conformitate cu prevederile din Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare, un minor, cetăţean român, posesor al unui document de călătorie individual – paşaport sau carte de identitate – poate călători în străinătate (inclusiv în Bulgaria) numai însoţit de o persoana fizică majoră, cu acordul părinţilor ori al reprezentantului legal”, au spus oficialii Poliției de Frontieră.

În cazul în care un minor cetățean român este însoțit de o persoană, alta decât părinții sau reprezentantul legal, i se permite ieșirea în aceleași condiții şi împreună cu aceasta numai dacă persoana însoțitoare îndeplineşte anumite condiţii (https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/pg-conditii-de-iesire-din-tara-pentru-cetatenii-romani-minori-59.html).

În ceea ce priveşte diferite litigii existente într-o familie cu un minor cetăţean român, acestea se pot rezolva la autorităţile competente, respectiv instanţa responsabilă.

De asemenea, vă informăm că instituţia noastră nu a fost sesizată cu privire la aspectele semnalate de articolul menţionat”, se mai menționează în comunicat, conform sursei citate.


Ionel Ganea, omul care a băgat spaima în fotbal

Fotbalist de națională, scandal cu nevasta în curtea judecătoriei. Violență revoltătoare


Fosta soție a lui Ionel Ganea a avut un punct de vedere pe această teme. Femeia crede că Ionel Ganea profită de faptul că este o persoană publică.

„Nu vrea nimeni să facă nimic în privința asta. Dacă era un simplu cetățean, cu siguranță acționau autoritățile. El are voie să facă orice, se folosește de toate cunoștințele acumulate de-a lungul timpului. El poate să falsifice semnături, poate să fure indentitatea, poate să amenințe, poate să spargă uși, poate să lovească, dar nimeni nu ia vreo măsură în privința asta. Mesajul meu este ca fiecare instituție să își facă treaba corect și legal.

Menționez că minorul nu a avut niciun pașaport eliberat în acea perioadă! Dar el este Ionel Ganea…”, a afirmat fosta consoartă a fotbalistului.