Un europarlamentar acuză. Rareș Niculescu, scrisoare deschisă către Corina Crețu

Un europarlamentar acuză. Rareș Niculescu, scrisoare deschisă către Corina Crețu

Europarlamentarul Rareș Niculescu i-a adresat o scrisoare deschisă Corinei Crețu, care a sugerat că europarlamentarii PDL nu se implică suficient în apărarea drepturilor cetățenilor români în Uniunea Europeană.

”Declarația doamnei Crețu este legată de dezbaterea care a avut loc în data de 15 ianuarie, la Strasbourg, pe marginea unei declarații a Comisiei referitoare la Respectarea dreptului fundamental la liberă circulație în UE”, arată Niculescu în scrisoarea pe care o vom reda în continuare. ”În realitate, doamna Crețu nu a participat la nicio zi din sesiunea din ianuarie a Parlamentului European - așadar, în mod evident, nu a luat cuvântul cu privire la această problemă și nu a participat la vot. De asemenea, sunt surprins de declarațiile doamnei Crețu referitoare la unele afirmații recente, din partea unor politicieni extremiști, legate de o iluzorie “autonomie” a Transilvaniei. În aceeași sesiune parlamentară, în care doamna Crețu s-a remarcat prin ABSENȚĂ, Parlamentul a dezbătut și votat un Raport referitor la “Progresele înregistrate de Serbia în 2013”. Acest raport pretinde României – imperativ - să recunoască independența provinciei Kosovo, paragraf care a fost susținut cu generozitate de colegii doamnei Crețu: Boștinaru, Cliveti, Cutaș, Dăncilă, Enciu, Ivan, Pașcu, Tănăsescu, Țicău, Hellvig, Nicolai, Silaghi, Vălean, Weber. Evident, și Laszlo Tökes. Și aceste informații pot fi găsite în procesul verbal menționat. Doamna Crețu a decis să nu participe la acest vot, absentă fiind întreaga sesiune. Un ales care susține independența Kosovo nu are nicio legitimitate să își dea cu părerea despre Transilvania.

În aceeași sesiune, la care doamna Crețu nu și-a găsit timp să participe, Parlamentul a luat decizii importante cu privire la subiecte care îi interesează în cel mai înalt grad pe români:

  • Criza alimentară, fraudele din lanțul alimentar și controlul acestora;
  • Marca de calitate regională (sprijinirea agriculturii locale);
  • Mierea (susținerea apicultorilor români, care produc anual peste 20.000 de tone de miere, locul 4 în Uniunea Europeană);
  • Achiziţiile publice (stoparea hoției);
  • Reindustrializarea Europei.

Niciunul dintre aceste subiecte nu a interesat-o pe reprezentanta USL.

Ne puteți urmări și pe Google News

Recomand doamnei Crețu să rămână la preocupările care au consacrat-o în Parlamentul European și despre care ia de obicei cuvântul în plen: Qatar: situația lucrătorilor migranți (dezbatere), 21 noiembrie 2013; Situaţia din Djibouti (dezbatere), 4 iulie 2013; Situaţia din Bahrain (dezbatere), 12 septembrie 2013, Bangladesh: drepturile omului și viitoarele alegeri (dezbatere), 21 noiembrie 2013; Situația din Nepal, 17 iunie 2010; Foametea din Africa de Est (dezbatere), 15 septembrie 2011. Declarații relevante cu privire la preocupările extra-electorale ale doamnei Crețu puteți citi în continuare, acestea fiind preluate din stenogramele Parlamentului European:

  • “Condamn cu fermitate exploatarea lucrătorilor bengalezi și reprimarea brutală a demonstrațiilor pentru drepturi sociale și pentru o protecție sporită împotriva accidentelor la locul de muncă.”
  • „Doresc şi eu să subliniez una din trăsăturile cele mai dureroase cu care se confruntă realitatea nepaleză: sărăcia. Populaţia suferă din cauza unor condiţii de viaţă precare, accentuate de instabilitatea politică ale cărei efecte afectează potenţialul de creştere economică a Nepalului”.
  • „Vreau să salut decizia privind suplimentarea de către Uniunea Europeană cu 100 de milioane de euro a ajutorului destinat regiunilor ameninţate de foamete din Cornul Africii şi celor două state sudaneze. Nu în ultimul rând, se impune o majorare a procentului din ajutorul oficial pentru dezvoltare al Uniunii Europene alocat sprijinirii producţiei agricole în aceste ţări”.

Nu am auzit-o pe doamna Crețu să vorbească nici de sărăcia din țara condusă de USL, nici de agricultura României, distrusă de USL. Numai de Nepal, Bangladesh …

În mod evident, situația din România nu o interesează pe doamna Crețu, decât dacă îi aduce voturi.”