Sala de sport a uneia dintre cele mai prestigioase şcoli generale din municipiul Suceava a fost renovată cu salariul unuia dintre profesorii de educaţie fizică, Ion Drăgoiu, cel care acum câteva luni a iniţiat în presa locală o campanie în acest sens. Însă, pe lângă leafa lui lunară, nu a reuşit să mai adune doar câteva sute de lei.

Deşi nu a ieşit aşa cum şi-a propus iniţial, să schimbe podeaua veche din scândură cu o suprafaţă modernă, sintetică, profesorul de sport a reuşit să schimbe total faţa sălii de sport în care fac educaţie fizică sutele de elevi ai şcolii generale nr. 3.
Din cauza degradării în care a ajuns sala de sport în ultimele luni, elevii făceau orele de educaţie fizică doar afară, pe terenul şcolii.

S-au strâns în total 1.500 de lei, dintre care 1.000 de lei au fost donaţi de profesorul Drăgoiu din leafa acestuia.
Ion Drăgoiu a revopsit podeaua şi a cumpărat plase noi pentru porţi şi plase de protecţie.
„Deşi nu am realizat ce mi-am propus iniţial, sunt mulţumit sufleteşte de ceea ce s-a făcut şi de faptul că mi-am respectat promisiunea, iar elevii şcolii pot face orele de sport în condiţii cât de cât normale”, a declarat profesorul.

Iniţiativa profesorului Drăgoiu a fost apreciată şi de conducerea unităţii de învăţământ. „Colegul nostru a avut un proiect foarte ambiţios şi, cum nu au existat sursele necesare, a luat pe cont propriu această acţiune. Noi, ca unitate de învăţământ, l-am sprijinit cu forţa de muncă necesară, dar tot ce a însemnat costuri a fost contribuţia sa”, a explicat directorul adjunct, Viorel Mihalcea.