Evenimentul Zilei > International > Un ELICOPTER MEDICAL s-a prăbușit în SUA, cu patru persoane la bord
Un ELICOPTER MEDICAL s-a prăbușit în SUA, cu patru persoane la bord

Un ELICOPTER MEDICAL s-a prăbușit în SUA, cu patru persoane la bord

Toţi cei patru pasageri ai unui elicopter medical, care transporta un pacient în stare critică, au murit, după ce aparatul de zbor s-a prăbuşit în statul american California.

Incidentul a avut loc joi seară, în districtul Kern, din California, situată în sud-vestul Statelor Unite, scrie ABC News, citat de Mediafax.

Un elicopter al serviciului medical Skylife a decolat de pe aeroportul din Portville pentru a transporta un pacient în stare critică la spitalul San Joaquin din Bakersfield.

La zece minute de la decolare, Serviciul de control aerian din districtul Fresno a încercat să ia legătura cu echipajul Skylife pentru a verifica dacă totul este în regulă, însă nu a reuşit. A contactat turnurile de control ale celor două aeroporturi şi serviciul local de pompieri, precum şi poliţia locală.

La bordul elicopterului se aflau pilotul, o asistentă, un paramedic şi pacientul în stare critică.

„Nu ştim care este cauza exactă a prăbuşirii în acest moment", a precizat un purtător de cuvânt al serviciului Air Ambulance.

Autoritatea naţională responsabilă de siguranţa în transport (NTSB) a confirmat pentru ABC News că investighează incidentul aviatic.