Evenimentul Zilei > Actualitate > Un echipaj, care o include pe prima italiancă astronaut, a ajuns la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (VIDEO)
Un echipaj, care o include pe prima italiancă astronaut, a ajuns la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (VIDEO)

Un echipaj, care o include pe prima italiancă astronaut, a ajuns la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (VIDEO)

Capsula spaţială Soiuz, având la bord prima femeie astronaut din Italia, a andocat fără probleme la Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a anunţat NASA, transmite AFP.

La bordul capsulei ISS, care a andocat la ISS la ora 02:49 GMT, s-a aflat astronautul italian Samantha Cristoforetti, americanul Terry Virts şi cosmonautul Anton Şkaplerov.

Capsula a fost lansată de la baza rusă Baikonur, din Kazahstan, duminică seară, la ora 21:01 GMT.

"O nouă capsulă a sosit. S-a confirmat andocarea corectă a capsulei Soiuz la staţie, deasupra oceanului Pacific, conform televiziunii NASA.

La vârsta de 37 de ani, astronautul Samantha Cristoforetti, din partea Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), este prima femeie din Italia care a ajuns în spaţiul extraterestru. Cei trei astronauţi vor rămâne pe ISS până la jumătatea lunii mai 2015. Ei s-au alăturat celor trei astronauţi aflaţi deja pe avanpostul orbital, americanul Barry Wilmore şi ruşii Aleksandr Samokutiaev şi Elena Serova, care vor reveni pe Pământ în luna martie.

Soiuz a transportat şi provizii alimentare pentru echipajul ISS, printre care 15 cutii de câte 30 de grame de caviar (ce vor fi păstrate pentru sărbătorile de iarnă), dar şi mere, portocale, lămâi, roşii, lapte şi ceai negru.