Evenimentul Zilei > Horoscop > Un doctor să-l pui pe rană. De ce la Oradea Mare sunt cele mai multe cabinete medicale. Racii sunt nesiguri și confuzi, Scorpionii trebuie să amâne | Horoscopul lui Dom’ Profesor
Un doctor să-l pui pe rană. De ce la Oradea Mare sunt cele mai multe cabinete medicale. Racii sunt nesiguri și confuzi, Scorpionii trebuie să amâne | Horoscopul lui Dom’ Profesor

Un doctor să-l pui pe rană. De ce la Oradea Mare sunt cele mai multe cabinete medicale. Racii sunt nesiguri și confuzi, Scorpionii trebuie să amâne | Horoscopul lui Dom’ Profesor

Pe 31 martie s-au născut: Rene Descartes, Franz Josef Haydn, Serghei Pavlovici Diaghilev, Nikolai Gogol, John Fowles, Christopher Walken, Richard Chamberlain, Al Gore, Adrian Enescu, Nichita Stanescu, Toni Buiacici, Helmut Plattner, Nelly Miricioiu, Ion Pillat, Tamara Creţulescu.

 

Nimic în „Kalendar” şi nimic important în calendarul creştin-ortodox, doar Sfinții de santinelă în eternitate Ipatie și Veniamin.

„Evenimentul Zilei” din 31 martie 1995: Catastrofă aeriană la Baloteşti (lângă Bucureşti), în cursul căreia un avion Airbus A-310 al Companiei TAROM, pe ruta Bucureşti-Bruxelles, cu 61 de persoane la bord, s-a prăbuşit, la puţin timp după decolare; nu au existat supravieţuitori. (Sursă: RADOR)

Pe 31 martie 1959 Dalai Lama părăsește Tibetul invadat de comuniștii chinezi și cere azil politic în India. Sursă ”Book of Days”.

În pustnicia mea a sosit și buna mea soție ca să mă ajute la curățenia de Paște. Nu știu cum a făcut, probabil că a vrut să șteargă niște inexistente pânze de păianjen de pe tavan, dar s-a înțepenit de mijloc. Boala fetelor frumoase! Ce să facem, ce să facem? După ce calmantele obișnuite nu și-au făcut efectul, ne-am amintit de o inimoasă vecină, Dorina, cum că a avut și ea beteșugul acesta, des întâlnit la femei, dar nici bărbații nu sunt ocoliți. Așa că am sunat-o.

Între timp găsim și un site pe net al unui doctor din Vălenii de Munte. Tot acolo ne îndreaptă și vecina noastră. Sunăm și medicul ne răspunde că vine pe la noi acasă la ora 17 ca să rezolve criza sciatică, sau ce o fi. Un serviciu neașteptat. Sincer, am așteptat cu inima strânsă să se facă ora 17, știam că medicii promit, puțini se țin de cuvânt. Ei bine, cu câteva minute înainte de ora 17 vecina Dorina ne sună că doctorul așteaptă la poartă. Surpriză, nu a fost hămăit de niciunul dintre cei nouă căței. Ba, când l-au văzut au început să dea din codă, în special buclata Mémé. Un bărbat bine, înalt, în putere.

Și-a făcut treaba medicală, întâi i-a luat tensiunea și a făcut un mic istoric medical cu soția, apoi i-a făcut o injecție, nu o infiltrație cum ne așteptam. Soția l-a întrebat de onorar. Medicul a spus că a venit să vorbească, este în timpul lui liber. Și a început să povestească.

Simțeam cum mi se lasă maxilarul inferior. O viață de muncă, zi de zi, oră de oră. Cum l-a ajutat pe tatăl lui la construcții, el fiind copil. Cum a făcut medicina și câte specialități are. Și acum studiază, acum, încă o specialitate. Cum s-a împrumutat și a făcut prima clinică particulară din Văleni. Cum a muncit zi de zi, spunea că nu și-a permis un concediu mai mare de o săptămână. Cum a dat de lucru la oameni. Cum oamenii l-au votat să fie consilier orășenesc independent, pentru că a construit o clinică, nu o cârciumă. Ce, cum și ce o să facă fiicele lui cu care se mândrea. Mai mult, avea o aură pe care ne-a explicat-o era tataie, devenise bunic. Îl ascultam și nu-mi venea să cred. Acest lucru se întâmplă în România corupților, a scandalurilor politice și a dezmățului cu banii publici?

Apoi brusc, mi-am dat seama. De aceea se mănâncă între ei politicienii ca niște pești piranha înfometați. O să vă explic pe larg, altă dată, este o poveste lungă.

Sper că am un nou prieten. Pe doctorul Doru Gâjman din Vălenii de Munte! Îl aștept din nou în pustnicia mea ca să-și continue povestea.

Până atunci, independent și fără vreo legătură, am aflat de ce sunt multe facilități medicale și sanitare în Oradea Mare. Eu așa am apucat, așa îi spun, Oradea Mare! S-a făcut mult caz în presă de faptul că Oradea Mare are cel mai înalt standard de viață din România. Și la Radio Actualități am auzit un aiurit care era impresionat de nivelul de civilizație atins la Oradea Mare. Totul se reducea la faptul că la Oradea Mare sunt multe facilități, unități, centre și cabinete medicale. Un singur indicator nu definește nimic, nu se poate face o clasificare. Poate în Oradea Mare sunt cei mai mulți bolnavi cronici din țară.

De fapt am aflat din corespondența unor locuitori din Oradea Mare care este secretul densității mari de ofertă medicală. Nu este vorba de altceva decât de bani. Cabinetele și centrele medicale oferă serviciile lor cetățenilor europeni, din Ungaria, în primul rând, dar și din Austria și Germania. Prestația medicală oferită pe teritoriul României, la granița de Vest, este mai ieftină decât în spațiul Schengen și, spun unii, poate, mai competentă. În special stomatologie și avorturi. Este o întreagă industrie pusă la punct în Oradea Mare, act medical, cazare, masă, distracție, tratament – turism medical. Bravo lor, dacă știu să ia banii occidentalilor! Dar să nu-mi spună o presă cretină și analfabetă că Oradea Mare este un vârf de civilizație și de standard de viață pentru că au multe clinici medicale!

Cred că am răspuns tuturor celor care mi-au scris. Dacă nu, mai scrieți-mi odată, doar mâine este, în definitiv o altă zi.

NOTA. Reamintesc ca pentru stabilirea unui dialog decent, civilizat și eficient trebuie să-mi scrieți la [email protected]. Sunt gata să răspund tuturor, fără excepție. Vă rog să nu folosiți forumul, oricum totul se șterge. Sunt regulile rubricii mele și vă rog frumos să le respectați!

 

                                                       ⃰    ⃰    ⃰

HOROSCOP

BERBEC  Astăzi încearcă să nu te amesteci cu cei care „nu sunt din acelaşi film cu tine”. Evită necunoscuţii, firmele de marketing și sondaje, mai ales nu da datele tale personale și contul bancar! Astăzi ai un umor sclipitor, ceea ce, să fim drepţi, nu te caracterizează! Eşti mai puţin ambiţios şi încăpăţânat decât de obicei şi pari chiar mulţumit de situaţia ta actuală şi de ceea ce ţi se întâmplă. Trebuie să începi să faci unele cerneri, să verifici cine îţi este loaial şi cine nu! Clarificare care trebuie făcută doar pentru scopurile tale şi uzul tău personal, în nici un caz să nu apară că eşti într-un proces de catalogare.

TAUR  Stelele par favorabile. Mai ales dimineaţa, când ai capul limpede şi eşti gata să iei hotărâri inspirate. Atenţia ta se îndreaptă către o situaţie mai veche, din domeniul muncii tale. Toată lumea îţi spune că ai multe calităţi. Trebuie să-ţi clarifici astăzi exact legăturile cu oamenii tăi, familie sau anturaj şi cu partenerii de afaceri sau colegii de serviciu. Trebuie să descoperi unde e inexactitatea, eroarea, defectul. Eşti pus în faţa unei structuri complexe care nu funcţionează bine. Ai idei şi imaginaţie, până seara o să rezolvi, cu siguranţă!

GEMENI  Conjunctura astrelor te avantajeză în domeniul personal. Dimineaţa poţi să smulgi o promisiune de la o persoană din jurul tău, poate un coleg, dacă reuşeşti să vorbeşti calm şi logic. Poţi să pui la punct cu multă abilitate pe cei care îţi invadează teritoriul fizic sau psihic, se bagă în sufletul tău. Graba şi enervarea nu au fost niciodată productive. Nici astăzi. Trebuie să dai dovadă de tact, calm şi diplomaţie. Simţi nevoia unui grad de libertate personală mai mare, care în sistemul actual ticăloşit înseamnă doar bani mai mulţi. Tragică confuzie…

RAC   Nesigur şi confuz, modul de comportare este reflecţia îndoielilor interioare. Fii mai hotărât, mai sigur pe tine! Zâmbeşte, ţine capul sus, uită-te în ochii oamenilor şi poţi să ai succes! Nu te înhăma la lucruri mai importante, pe care nu le poţi rezolva singur. Un telefon îţi dă unele speranţe, dar nu te grăbi! Trebuie să te foloseşti de atuurile tale atunci când trebuie, la momentul potrivit şi azi este una dintre acele zile. Ai tendinţa logică să amâni nişte lucruri şi până la urmă nu este chiar o idee rea. Astăzi evită hotărârile strategice şi întâlnirile importante, amână, dacă nu se poate altfel…   

LEU  Un plus de energie te face să acţionezi rapid, fără să te gândeşti prea mult. Fii obiectiv, logic şi… Leu!  Astăzi ai un fel de îndemânare în a spune lucruri cum trebuie, exact cui trebuie. O zi care trece repede, pentru că nu ai nimic foarte negativ în temă! Obţii ceea ce ţi-ai propus! Poţi păcăli pe toată lumea, dar nu şi pe tine însuţi. A propos, sau, by the way, mâine este ziua păcălelilor, nu astăzi! Te pui, încet, în mişcare…  Ai nevoie de acest lucru, de mişcare fizică, cât şi schimburi de idei, mişcare spirituală. Poţi întâlni pe cineva care îţi arată bucuria de a face lucruri bune! Aşa că stai liniştit şi fă-ţi planuri pe care nu o să poţi să le atingi niciodată, dar… intenţia contează!

FECIOARĂ   Comunicarea este punctual tău forte, astăzi eşti avantajat. Poate obţii acordul persoanelor de care ai nevoie! Dai dovadă de un umor şi o bună dispoziţie care te fac un companoin plăcut. Astăzi trebuie să te încredinţezi instinctului, intuiţei. Fie că este vorba de o problemă de serviciu, sau o situaţie pe plan afectiv, prima impresie este cea bună! Nu pierde timpul degeaba! Sau, sub influenţa planetei Venus, vrei să te simţi bine şi să te distrezi. Ceea ce se poate întâmpla în a doua parte a zilei. Nu ar fi rau să vizitezi un muzeu, sau un supermarket. Până la urmă este acelaşi lucru pentru că nu ai bani să cumperi „exponatele” pe care le dorești!

BALANŢĂ  Astăzi, nimic notabil nu pare că se întâmplă. O zi liniştită în care parcă şi evenimentele au astenie de primăvară.  Dar, lucrurile pot să evolueze, în viitorul apropiat, foarte interesant! Ascultă-ţi vocea interioară şi fă lucrurile aşa cum trebuie, cu profesionalism! Eşti prea încordat şi prea nervos. Eliberează energia negativă prin sport sau prin practicarea unei discipline spirituale. Rugăciunea este cea mai recomandată şi răspândită la noi! Depinde la cine te rogi – poate găseşti un sfânt mai liber, fără o agendă încărcată – care abia aşteaptă un muritor care să-l roage ceva!

SCORPION  Dacă depinde de tine, amână! Dacă nu, fiind vorba de un termen, sau de un altfel de prag, trebuie să dai dovadă de îndrăzneală. Sau la bal, sau la spital, norocul ajută pe cei îndrăzneţi! Prietenii te ajuta fără să-i rogi de mai multe ori. Veşti bune! Eşti solicitat, din nou. Toate treburile par că încep, încet-încet, să se aranjeze cum îţi doreşti tu şi cum ar fi normal să fie. Partea negativă a horoscopului este în domeniul energiei vitale. Te simţi ceva mai obosit şi mai tensionat ca de obicei. Odihnă, relaxare… poate şi o cafeluţă – cică face bine!  

SĂGETĂTOR  Nu trebuie să te grăbeşti, nu lua decizii în grabă. Stai puţin, respiră adânc, numără până la zece şi analizează cu atenţie. De multe ori răspunsul problemei se găseşte chiar în întrebare! Eşti pe drumul cel bun, trebuie să laşi comoditatea şi probabil că vei reuşi ce ţi-ai propus. Te-ai hotărât ca astăzi să iei în considerare partea plină a paharului. Ai o atitudine pozitivă şi acest lucru nu trece neobservat. Poţi să atingi obiectivele tactice pe care ţi le propui! Te simţi gata de orice, eşti într-o formă de zile mari! Parcă nimic nu te poate tulbura şi nimic nu pare supărător!

CAPRICORN    Eşti în situaţia de a purta conversaţii calme şi interesante cu anturajul, ceea ce îţi sporeşte gradul de socializare. În munca ta ceva se încurcă, aşa că fii atent şi nu te grăbi inutil! Este bine să iei toate măsurile de siguranţă pe care este înţelept să le iei în astfel de cazuri. Nu exagera, însă, pentru că defensiva şi măsurile exgerate de protecţie atrag cu siguranţă un necaz. Nu risca inutil şi amână tot ce se poate amâna. Nu lua iniţiative periculoase şi nu te băga în faţă, cel puţin până la sfârşitul săptămânii, pe care o începi astăzi, când aspecte favorabile te avantajează, din nou.  

VĂRSĂTOR   Se anunţă o perioadă grea, cu mult de muncă. Ia-ţi un moment de respiro, o pauză şi vezi pe cine poţi să te bazezi din jurul tău. Este un moment favorabil să faci alianțe, să ceri ajutor. Astăzi nu lua zvonurile drept certitudini. Ai răbdare! Nu te baza pe intuiţie, cel puţin nu astăzi. Încearcă să nu te enervezi şi mai ales să nu iei decizii importante. Stelele spun că doreşti puţină solitudine ca să ai o vedere de perspectivă asupra ultimei perioade de timp şi să faci planuri de viitor. De fapt aşa este, dar dedică ziua, cât mai rămâne din ea, cu multă plăcere şi familiei, celor mici.

PEŞTI  Din nou ai probleme personale, din nou îți plângi de milă. Cu toate că ai o atitudine defensivă, crezi că ai mai trecut prin aşa ceva, trebuie să dai dovadă de calm și răbdare. Zâmbește! Într-o lume în care fiecare îşi vede numai de egoismul lui patetic, trebuie să-ţi anunţi sus şi tare interesele tale. Dimineaţa poţi să mizezi pe capacitatea ta de seducţie, ca să convingi anturajul în vederea realizării intereselor tale. Atenţie la schimbările bruşte de temperatură ale vremii, evită să răceşti! În timpul zilei de azi îţi schimbi de câteva ori opiniile. Ai nevoie de o schimbare în viaţa ta socială şi sentimentală. Această schimbare necesară se poate face cu paşi mici, dialogând!