Un cuplu de chinezi a fost izgonit după ce s-a aflat că avea opt bebeluşi

Un cuplu de chinezi a fost izgonit după ce s-a aflat că avea opt bebeluşi

Un cuplu de tineri chinezi, cu o situaţie financiară foarte bună, şi-a pierdut casa şi a fost amendat pentru că a încălcat regula de a avea un singur copil.

Tinerii care locuiau în sud-estul metropolei Guangzhou au fost denunţaţi de membrii geloşi ai unei echipe de fotografi care venise acasă pentru a le face un portret de familie. S-a descoperit, astfel, că în familie erau nu mai puţin de opt bebeluşi, aduşi pe lume la o distanţă de două luni. Tânăra a născut tripleţi şi, cu ajutorul a două mame surogat a mai avut alţi cinci bebeluşi, relatează dailymail.com. Cuplul de chinezi a ţinut bebeluşii ascunşi, întrucât legea le interzice să aibă mai mult de un copil. Între timp, tinerii şi-au pierdut casa şi riscă acum o amendă foarte mare pentru că au încălcat legea.

120.000 de euro, pe tratamente de fertilizare Din cauza unor probleme medicale, tânăra nu a putut rămâne însărcinată, motiv pentru care a apelat la tratamentele de inseminare artificială. Cuplul a cheltuit peste 120.000 de euro pe aceste intervenţii, dar a apelat şi la ajutorul a două mame surogat.

În cele din urmă, tratamentele au dat rezultat, însă, şi cele două mame surogat au rămas însărcinate. Astfel, la interval de numai două luni, în familia celor doi chinezi au venit pe lume cei opt bebeluşi. Cuplul a precizat că nu a intenţionat să aibă atât de mulţi copii, dar situaţia a pus într-o lumină negativă legea controversată a Chinei care permite familiilor să aibă un singur copil, cu excepţia cazurilor rare de gemeni, ori tripleţi. Autorităţile din provincia chineză în care a fost descoperită familia cu opt bebeluşi au început o anchetă. "De ce au trebuit să angajaze atat de multe persoane pentru a avea un copil? Au crezut, oare, că pot avea mai mulţi copii doar pentru că sunt bogaţi? În acelaşi timp, sarcinile multiple sunt extrem de periculoase. Ce respect pentru viaţă au arătat ei?", s-a întrebat un oficial al departamententului de sănătate din provincia respectivă.

Ne puteți urmări și pe Google News