Artistul a decedat la un spital din Burbank, California, iar anunțul privind moartea sa a fost făcut de un membru al familiei, vestea fiind confirmată, potrivit CNN, și de managerul Amanda Stephan.

„Cu inima grea confirmăm moartea lui Chris Trousdale pe 2 iunie 2020, din cauza unei boli nedivizate. A fost o lumină pentru mulți oameni și îi va fi foarte dor de familie, prieteni și fani din întreaga lume”, a declarat Amanda Stephan.

Artistul a dus o luptă grea cu noul coronavirus, din pricina unor complicații. În cele din urmă, trupul său a cedat.

Miercuri seară, familia lui Chris a postat pe contul lui de Instagram un mesaj în care anunța că moartea artistului a suvernit „din cauza unei boli care nu va fi făcută publică”. Apropiații săi au făcut apel la respectarea intimității în această perioadă și i-au îndemnat pe cei care vor să facă donații în onoarea lui să se adreseze unui serviciu de adopții de animale de companie din New York.

Artistul a pășit pe scenă pe când avea numai 8 ani, pe Broadway, performând în producții precum „Les Misérables” și „The Sound of Music”, conform biografiei de pe pagina sa oficială de Facebook.

A iubit scena și muzica, iar în urmă cu 21 de ani s-a alăturat trupei „Dream Street”, alături de Jesse McCartney, Greg Raposo, Matt Ballinger și Frankie Galasso, informează cancan.ro.

Trupa Dream Street a fost fondată la mijlocul anului 1999 de Louis Baldonieri și Brian Lukow. Din ea mai făceau parte Greg Raposo, Matt Ballinger și Frankie Galasso. Formația s-a destrămat în 2002, după un conflict în instanță între părinții artiștilor și managerii formației.

Contractele lor au fost desființate, după ce părinții cântăreților i-au acuzat pe manageri că tinerii artiști sunt expuși la consumul de alcool, petreceri cu femei și pornografie. Pe vremea aceea toți erau adolescenți în apropierea vârstei de 18 ani.

După dizolvarea trupei, fiecare a luat-o pe drumul lui, iar Chris a început să joace și în filme. El a jucat în trei astfel de producții.